May 23, 2024

Nu putem spune c─â ├«n ultimii ani ├«n municipiul Gherla nu s-au realizat investi╚Ťii importante ├«n domeniul s─ân─ât─â╚Ťii, dar de bine mereu este loc. Dup─â acest principiu se orienteaz─â ╚Öi Prim─âria local─â, care ╚Öi ├«n acest an are ├«n proiect lucr─âri pe aceast─â linie.

Avem exemplu concret chiar din aceast─â perioad─â. Cine trece pe la Policlinica ÔÇô Ambulatoriul ÔÇô de pe strada 1 Decembrie 1918 poate observa ╚Öantierul din curtea cl─âdirii. Este vorba de mansardarea unit─â╚Ťii medicale, dup─â ce acum trei ani a fost modernizat─â toat─â cl─âdirea, inclusiv cabinetele medicale din incint─â. ├Än prezent, se lucreaz─â la ridicarea construc╚Ťiei cu ├«nc─â un etaj, ceea ce va asigura ├«nfiin╚Ťarea de cinci noi cabinete de specialitate, de care este mare nevoie pentru asigurarea consulta╚Ťiilor de specialitate a bolnavilor care apeleaz─â la serviciile cadrelor medicale. Dup─â cum am constatat ╚Öi noi, firma care realizeaz─â aceast─â lucrare se str─âduie╚Öte s─â termine c├ót mai cur├ónd investi╚Ťia, planificat─â din fonduri europene. Este un obiectiv aflat ├«n beneficiul oamenilor suferinzi din municipiul Gherla, dar ╚Öi al celor din localit─â╚Ťile rurale vecine, ne g├óndim aici ├«n primul r├ónd la popula╚Ťia celor trei sate (cartiere) componente ale ora╚Öului. Niciodat─â Policlinica din Gherla nu ar─âta at├ót de frumos ╚Öi ├«ngrijit cum este acum, s─â nu mai vorbim de dotarea cabinetelor medicale din incint─â. A fost nevoie de aceste schimb─âri radicale, fiindc─â, de c├ónd a fost inaugurat─â la ├«nceputul anilor 60, acolo, ├«n afar─â de zugr─âvelile periodice nimic nu s-a f─âcut. ├Än prezent, ├«ns─â, totul arat─â schimbat.

├Än ultimii ani ├«n domeniul medical, la Gherla s-au ├«ntreprins ├«mbun─ât─â╚Ťiri radicale, mai ales ├«n dotarea Spitalului Municipal. Recent, prin grija Consiliului Jude╚Ťean Cluj a fost procurat ╚Öi montat un computer tomograf de ultim─â genera╚Ťie. Dac─â p├ón─â acuma bolnavii gherleni au fost obliga╚Ťi s─â se deplaseze la Cluj-Napoca pentru CT, iat─â c─â au sc─âpat de drumurile obositoare ╚Öi efectueaz─â acest control medical la doar doi pa╚Öi de domiciliu. ├Än viitor urmeaz─â ╚Öi alte investi╚Ťii ├«n acest domeniu, ne-au asigurat edilii urbei.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *