June 25, 2024

Peste 50.000 de semnături au fost strânse de organizaţiile liberale din județul Cluj pentru susţinerea listei de candidaţi a PNL la alegerile europarlamentare.

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda a declarat pentru Făclia că semnăturile au fost adunate într-o singură săptămână și că foarte puțini clujeni care au fost abordați să semneze listele au refuzat să facă acest gest. „Le mulțumesc clujenilor care au susținut lista de candidaturi, dar și colegilor care s-au implicat în această acțiune”, a transmis liderul PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda. El a precizat că pe parcursul procesului de strângere de semnături, oamenii au încercat să afle răspunsuri la diverse întrebări legate de agricultură, de situația economică și de aspecte care țin de Uniunea Europeană, de fondurile europene dar și războiul din Ucraina. „Am avut sute de oameni în fiecare zi pe stradă pentru a aduna semnături, a fost domnul Emil Boc, domnul Dan Tarcea și domnul Tișe, iar numărul mare de semnături strânse la Cluj ne spune că administrația locală prin echipa domnului Boc și cea județeană prin echipa domnului Tișe își fac treaba cum trebuie și ne obligă în continuare la performanțe administrative. Una dintre concluziile acestor discuții purtate cu oamenii arată că sunt mari așteptări, așa cum este și normal”, a precizat Daniel Buda.

Eurodeputatul a arătat că interesul clujenilor de a semna listele pentru susținerea candidaților la europarlamentare arată că va exista interes și față de procesul de vot, precizând că este convins că va fi o participare mare la urne la alegerile din 9 iunie.

„Am evaluat de mai mult timp dinamica acestor moment și vreau să vă spun că există o preocupare în ceea ce înseamnă votul”, a afirmat liderul PNL. El a mai spus că în contextul campaniei de strângere de semnături a constatat că la Cluj există o preocupare pentru partidele proeuropene „care au capacitatea de a reprezenta corect interesele României, conștientizând în același timp importanța apartenenței României la UE și beneficiile acestei apartenenței”. „Fondurile europene au schimbat fața Clujului și nu întâmplător Cluj-Napoca și județul Cluj sunt date ca exemple de bune practici la Bruxelles pentru cea ce înseamnă atragerea de fonduri europene”, a punctat Daniel Buda.

PSD și PNL au depus, vineri, listele de semnături la BEC. Liderul PNL Cluj, Daniel Buda ocupă locul 9 pe lista comună de candidați a PSD și PNL pentru europarlamentare.

PSD Cluj a adunat, tot într-o săptămână, aproximativ 25.000 de semnături pentru susținerea de candidați la alegerile europarlamentare, iar în aceste zile s-a trecut la strângere de semnături pentru candidații la locale.

Secretarul general al organizației județene Cluj a PSD, Alexandru Cordoș spune că din discuțiile purtate de social democrați cu oamenii a reieșit că aceștia își doresc stabilitate și liniște. Nu știu dacă acest lucru e influențat de războiul din Ucraina, dar oamenii doresc o viață normală”, a spus Cordoș. Social democratul a arăta că oamenii nu mai au repulsie față de PSD ca acum opt ani și că există deschidere față de această formațiune politică. El a explicat că una dintre problemele invocate de clujeni a fost legată de înființarea unei companii județene de transport public pentru a se asigura legături cu toate punctele din județ. „În prezent, cum linia de cale ferată Cluj-Napoca Oradea este în modernizare și nu mai circulă niciun tren, locuitorii din zona Huedin, Ciucea și Bucea ajung foarte greu la Cluj-Napoca, sau în alte zone din județ. Or, o companie județeană de transport public ar rezolva oarecum problema”, a spus Cordoș.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *