April 12, 2024

Trupele ruse au crescut presiunea asupra poziţiilor defensive ucrainene în timpul unor lupte grele în estul Ucrainei, a declarat sâmbătă comandantul ucrainean al regiunii, informează dpa.

Luptele sunt centrate ├«n zona situat─â la vest de Bahmut, a declarat Serhii Sidorinon pentru televiziunea ucrainean─â.ÔÇŁInamicul sufer─â pierderi grele, dar ├«┼či completeaz─â constant r├óndurile cu noi rezerveÔÇŁ, a spus el. Scopul atacurilor ruse┼čti este s─â ajung─â la Ceasiv Yar.ÔÇŁSe lupt─â ziua, dar ┼či noapteaÔÇŁ, a spus Sidorin.

La rândul lor, forţele armate ucrainene au încercat să rupă avântul ofensiv rusesc cu contraatacuri, dar au fost împinse înapoi în satul Ivanivske.

ÔÇ×Inamicul ├«ncearc─â ├«n prezent s─â ia cu asalt ora┼čul, at├ót frontal, c├ót ┼či dinspre flancuriÔÇŁ, a spus Sidorin. Informa┼úiile nu au putut fi ini┼úial verificate ├«n mod independent.

├Äntre timp, oficiali de la Moscova ┼či din sudul Rusiei au declarat s├ómb─ât─â c─â ap─ârarea antiaerian─â a dobor├ót zeci de drone ucrainene care au vizat zone din sudul Rusiei ├«n timpul nop┼úii.

Efectele unui atac asupra ora┼čului Taganrog de la Marea Azov sunt ├«nc─â ├«n curs de evaluare, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev.

Potrivit rapoartelor ruse, regiunea Rostov din apropierea grani┼úei cu Ucraina a fost cel mai puternic afectat─â, fiind ├«nregistrate 41 de atacuri. De asemenea, au fost distruse mai multe drone care se apropiau de ora┼čul Morozovsk, la aproximativ 230 de kilometri de capitala regional─â Rostov-pe-Don.

Presa independent─â a raportat c─â dronele ucrainene au vizat ┼či o fabric─â de avioane militare ruse┼čti din regiune. Ini┼úial nu au existat informa┼úii despre daune.

├Än regiunea Kursk, guvernatorul a raportat c─â resturi de la o dron─â ucrainean─â dobor├ót─â au lovit acoperi┼čul unui spital, dar nu au provocat victime.

Pe frontul diplomatic, membrii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei (UDCG) urmează să se întâlnească din nou luna aceasta la Baza Aeriană Ramstein din Germania pentru a discuta sprijinul pentru efortul de război al Kievului. La invitaţia secretarului american al Apărării Lloyd Austin, grupul urmează să se întrunească pe 19 martie.

Cunoscut─â ┼či sub numele de Grupul Ramstein, alian┼úa a 56 de ┼ú─âri coordoneaz─â livr─ârile de arme c─âtre Ucraina, care se bazeaz─â pe sprijinul occidental pentru a respinge for┼úele ruse. De asemenea, mini┼čtrii ap─âr─ârii ┼či oficialii militari de v├órf sunt a┼čtepta┼úi s─â discute ┼či despre alte preocup─âri comune de securitate la aceast─â reuniune a grupului. UDCG este format─â din toate cele 32 de state membre ale NATO, inclusiv Suedia dup─â aderarea sa pe 7 martie, precum ┼či alte 24 de ┼ú─âri care s-au opus invaziei ruse. Ultima ├«nt├ólnire a avut loc, prin videoconferin┼ú─â, pe 14 februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *