July 23, 2024

Așa după cum am mai informat în ziarul nostru, pentru trei zile, în perioada 13-15 iunie 2024, Cluj-Napoca este gazda celui de-al 11-lea Congres al Societății Române de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială și al primului Congres al Societății Transilvane de Chirurgie Ortognatică, eveniment de anvergură în lumea medicală.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, gazdele și organizatorii principali ai evenimentului sunt prof.dr. Mihaela Băciuț, prof.dr. Simion Bran și prof.dr. Cristian Dinu, medici cu o bogată activitate în cadrul Secției Clinice de Chirurgie Maxilo-Facială a SCJU Cluj și cadre didactice la UMF Cluj. Citând aceleași surse, invitați de onoare ai evenimentului sunt prof. dr. h.c. Konrad Wangerin (Germania) și prof. dr. Alexandru Bucur (România).

Pe parcursul celor trei zile de congres, programul științific cuprinde conferințe, dezbateri, prezentări orale, precum și ateliere de lucru, la care participă aproximativ 300 de profesioniști din domeniu. În cadrul acestui dublu eveniment, 75 de lectori din țară și din străinătate vor prezenta cele mai avansate metode de tratament în domeniul chirurgiei oro-maxilo-faciale, traumatologiei avansate, chirurgiei oncologice oro-maxilofaciale, chirurgiei ortognatice, a despicăturilor labio-maxilo-palatine și anomaliilor dento-maxilo-faciale, precum și tehnici moderne de reconstrucție maxilo-facială bazată pe implante customizate (patient-specific implants), cercetări și cazuri originale, informează aceiași reprezentanți.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *