April 21, 2024

Ministrul Justiție, Alina Gorghiu a avut, miercuri, la Prefectura Cluj o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor din județ implicate în lupta împotriva drogurilor. La discuții au luat parte prefectul Irina Munteanu, inspectorul general al ISJ Cluj, Marinela Marc, șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus și șeful Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj, chestorul șef Sebastian Marcu.

Discuțiile au vizat în principal problematica consumului și a traficului de droguri la nivelul județului Cluj, inițiativa edificării celor 8 Centre Regionale de tratare a persoanelor dependente, precum și inițiativele legislative de înăsprire a pedepselor pentru droguri și substanțele psihoactive. Am discutat de asemenea despre adoptarea de către Parlament, în cursul zilei de ieri, a înființării Registrului traficanților de droguri, un instrument vital în combaterea consumului și a traficului de droguri.

 

Cu această ocazie, i-au fost prezentate ministrului Gorghiu inițiativele pe care ATOP, ISJ, IPJ și Centrul Antidrog le derulează în acest domeniu, inclusiv seria de evenimente „PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI- ALEG”.

„O felicit pe doamna ministru Gorghiu pentru activitatea pe care o desfășoară, în special în domeniul combaterii traficului și a consumului de droguri. Este extrem de important ca toate instituțiile cu atribuții în domeniu și nu numai, să lupte împotriva acestui flagel, pentru binele și sănătatea copiilor noștri și a tuturor tinerilor din România!”, a transmis președinta ATOP Cluj, consilierul județean Maria Forna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *