February 29, 2024

După o perioadă de renovare și extindere, Muzeul Farmaciei Casa Hintz din Cluj se pregătește să-și redeschidă porțile, oferind publicului o oportunitate unică de a explora istoria medicală și farmaceutică a Transilvaniei. Cu peste 7000 de obiecte autentice, acest tezaur al cunoașterii spune povestea evoluției medicinei și farmaciei de-a lungul secolelor.

Situat în Casa Hintz, o clădire cu decoruri farmaceutice originale din secolul XVIII, muzeul este o adevărată oază culturală și educativă. Începând cu data de 15 ianuarie, începând cu ora 17:00, vizitatorii vor avea oportunitatea de a explora galeriile muzeului și de a admira aparatură medicală veche, artefacte prețioase și decoruri autentice care reflectă atitudinea istorică față de sănătate și boală.

Printre spațiile fascinante pe care le vor explora vizitatorii se numără officina, sala de vânzare a produselor, camera materialis, laboratorul și altele, toate reconstituind atmosfera autentică a unei farmacii tradiționale.

Evenimentul de redeschidere este programat să înceapă la ora 17:00 pe data de 15 ianuarie și promite o incursiune captivantă în istoria medicală și farmaceutică, invitând comunitatea locală și vizitatorii să exploreze și să înțeleagă evoluția acestui domeniu esențial al cunoașterii umane.

Foto: Muzeul Farmaciei Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *