May 21, 2024

Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea este încântat să anunțe că în luna mai va găzdui două expoziții fascinante, oferind publicului posibilitatea de a se conecta cu aspecte diferite ale culturii naționale.

Cu prilejul împlinirii a 86 de ani de la trecerea în neființă a poetului Octavian Goga (personalitate marcantă a literaturii și a politicii românești dintre cele două războaie mondiale, căruia Regele Carol al II-lea îi încredințase conducerea Guvernului într-o situație politică extrem de dificilă), muzeul a inaugurat expoziția de documente, fotografie și artă plastică “Octavian Goga. O viață și o operă în slujba ideii naționale”. Expoziția va prezenta documente, fotografii și opere de artă care ilustrează contribuția sa la literatura și politica românească, oferind o oportunitate de a reflecta asupra moștenirii sale culturale și spirituale. De asemenea, expoziția de carte “Lumina si cantul” conține volume de poezie, publicistică, piese de teatru și traduceri ale lui O. Goga.

Ambele expoziții vor fi deschise publicului pe parcursul lunii mai și sunt o sursă de inspirație și cunoaștere pentru toți cei interesați de cultura și istoria națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *