June 25, 2024

Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează la Cluj în data de 9 iunie 2024 în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” cea de-a 11-a ediție a  evenimentului Noaptea Privighetorilor.

În acest an se împlinește un secol de la primul eveniment care a inspirat Noaptea Privighetorilor, și anume prima transmisiune radiofonică în direct, din natură, în mai 1924 la BBC, când ascultătorii postului de radio au ascultat duetul realizat de violoncelista Beatrice Harrison cu privighetorile din grădina casei sale.

Programul evenimentului care va avea loc la Cluj, în data de 9 iunie 2024, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” cuprinde, între orele 17:00 – 19:40, tururi ghidate de biologii și colaboratorii SOR (ghidaj în limba română și în limba maghiară) pe aleile parcului în căutarea păsărilor.

Concomitent între orele 17:00 – 20:00 cei mai mici vizitatori vor putea participa la ateliere educative dedicate lor. De asemenea, participanții vor putea vizita expoziția „Naturopolis – Natura de lângă noi”, rezultatul unui concurs de fotografie de natură urbană realizat de FORONA (Organizația Fotografilor de Natură din România) cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov. Fotografiile scot în evidență prezența și adaptarea animalelor sau a plantelor sălbatice în mediul antropic și aspectelele benefice ale coabitării omului cu natura sălbatică în zonele locuite.

În cadrul evenimentului, între orele 20:00 – 20:40, va avea loc recitalul instrumental susținut de Cvintetul de suflători Duende.

Parteneri în realizarea Noaptea Privighetorilor sunt: Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, NaturalNet, Exclusiv Catering, Hugo, FORONA. Tururile ornitologice, atelierele și concertul sunt gratuite, dar se achită biletul de intrare în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *