June 25, 2024

O acțiune de colectare a deșeurilor de pe malul Arieșului va avea loc joi, 21 martie 2024, începând cu ora 9. În acțiune vor fi implicați angajați ai Companiei de Apă Arieș, ai Administrației Bazinale de Apă Mureș, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, SC Supercom SA, Domeniul Public și elevii Colegiului Tehnic Turda.

„Punctul de întâlnire pentru voluntari este Malul Arieșului – zona pod acces Cartier Hărcana (Aleea Pietroasa), așadar cei care doresc să se alăture cauzei noastre sunt bineveniți”, a anunțat Primăria Turda.

Operatorul de salubritate SUPERCOM SA va asigura tuturor voluntarilor saci menajeri și mănuși de protecție, iar toți sacii colectați vor fi ridicați de către echipele lor.

„Ne dorim ca prin aceste campanii să contribuim cu toții păstrarea unui mediu mai curat și să conștientizăm importanța depozitării deșeurilor în locurile special amenajate. Împreună, putem face o schimbare pozitivă pentru frumusețea și sănătatea orașul nostru”, a precizat municipalitatea turdeană.

Totodată, administrația locală a demarat, marți, o amplă acțiune de curățeniei de primăvară pe domeniul public.

Astfel, echipe din cadrul Primăriei, Companiei de Apă Arieș, Direcției de Asistență Socială și din cadrul Domeniului Public și operatorului de salubritate Supercom vor acționa în toate zonele din municipiu.

De asemenea, acțiunile de salubrizare vor avea în vedere și igienizarea stâlpișorilor și a pistelor de bicicletă de pe străzile: Constructorilor, 22 Decembrie. Piața Romană, Libertății, Piața 1 Decembrie și Alexandru Ioan Cuza. „În paralel, ne asigurăm că se respectă zilnic planul stradal de curățenie prin care se intervine atât mecanizat cât și manual. Vă încurajăm să vă alăturați eforturilor noastre și să păstrați curățenia în oraș. Fiecare gest contează, fiecare acțiune este un pas spre un oraș mai curat!”, a transmis Primăria Turda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *