April 21, 2024

Peste 1.000 de certificate de urbanism emise ONLINE de Consiliul Județean Cluj, de la lansarea aplicației Ghișeu Unic. DE asemenea, în acest an, cca. 56% din certificatele de urbanism emise au fost solicitate și eliberate online.

 

Consiliul Județean Cluj a realizat o analiză a modului de funcționare a aplicației Ghișeu Unic, la aproape doi ani de la emiterea, în sistem online, în premieră absolută pentru România, a primului certificat de urbanism digital smart, perfect valid din punct de vedere juridic.

Potrivit acesteia, Consiliul Județean Cluj a emis, de la lansarea aplicației, 1103 certificate de urbanism, eminamente online. Astfel, dacă în cursul anului trecut, din totalul de 1.800 de certificate emise, circa 35% au fost online, în acest an procentul celor digitale a crescut la 56% iar trendul este unul constant crescător. În ceea ce privește zonele pentru care s-au solicitat cele mai multe certificate de urbanism online, în fruntea clasamentului se situează comuna Ciurila, cu un număr de 167 de documente emise, urmată de comunele Mărișel, cu 101 certificate, Beliș cu 85 și Aiton cu 55. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *