May 18, 2024

Deputatul USR Viorel Băltărețu, candidat la Primăria Cluj-Napoca spune că în 20 de ani orașul se poate compara de la egal la egal cu Praga, Viena sau Budapesta. „Cu un primar harnic, care îi ascultă pe clujeni și face, nu doar zice, Cluj-Napoca poate da ora exactă în economie, tehnologie, educație și calitatea vieții în întreaga Europă de Est”, a spus Băltărețu.

Viziunea ambițioasă a fost detaliată cu ocazia lansării candidaților Alianței Dreapta Unită la Cluj, la care au participat liderii acesteia, Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac.

Deputatul USR și-a prezentat și obiectivele pentru primul mandat la Primăria Cluj-Napoca: centură ocolitoare în patru ani; școli, grădinițe și creșe în fiecare cartier; urbanism fără compromisuri și favoritisme ; aqua park și patinoar tot anul; mediu de afaceri competitiv, susținut și implicat în decizii; eliminarea mirosului pestilențial; parcări moderne în cartiere și park and ride la intrările în oraș; smart city cu adevărat, digitalizarea și transparentizarea activității Primăriei

Cu experiență profesională în antreprenoriat și inginerie, Viorel Băltărețu face parte din noua generație de politicieni ai României. De la începutul primului mandat de deputat, este activ în comisiile de antreprenoriat, industrii, afaceri europene și automatizarea muncii.

Platforma lui politică se concentrează pe dezvoltarea economică, a antreprenoriatului și infrastructurii, respectiv pe digitalizarea serviciilor publice.

Printre proiectele de legi la care a lucrat se numără: Legea Vreau să plătesc taxe online (promulgată în mai 2022); Simplificarea, debirocratizarea și digitalizarea procesului de începere a unei afaceri; Compensarea concediilor medicale cu taxele plătite în baza Declarației 112; Încurajarea investițiilor în startupuri; Sprijinirea incubatoarelor de afaceri de tipul Centrelor de inovare digitală.

Fost antreprenor, Viorel Băltărețu consideră că bunăstarea vine prin muncă. De aceea, crede că locurile de muncă bine plătite trebuie să fie o prioritate pentru guvernanți. Sprijină antreprenorii români, prin proiecte de legi, dialog constant și evenimente dedicate mediului de afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *