June 20, 2024

Anca Marcu este un nume pe buzele oamenilor care trăiesc în Cojocna. Fiică a acestei comunități, Anca a crescut aici, a învățat să scrie și să citească în școala din sat și a pornit în viață cu dragoste pentru locul care a format-o. Deși destinul a purtat-o și prin străinătate, ca pe mulți alții, gândul ei a rămas mereu la Cojocna, locul unde și-a dorit să trăiască și pe care l-a gospodărit în ultimii ani ca viceprimăriță.

Acum ea candidează pentru funcția de primar al comunei, împreună cu echipa Alianței Dreapta Unită, toți fiind oameni hotărâți să muncească pentru Cojocna.

După absolvirea Colegiului Pedagogic „Gh. Lazăr” din Cluj-Napoca, a ales să profeseze ca învățătoare. Cinci ani mai târziu, cu o diplomă în Administrație Publică obținută la Universitatea Babeș-Bolyai, Anca Marcu a luat cu inima strânsă decizia de a pleca în Spania, la fel ca milioane de români.

Cei nouă ani petrecuți în străinătate au reprezentat o experiență valoroasă. A lucrat ca educator social în centre de primire a minorilor, activitate care i-a adus mai multă încredere în propriile forțe și i-a format calități de lider.

Chemarea locului natal a fost însă mai puternică. Anca Marcu a revenit în Cojocna cu dorința de a pune experiența acumulată în slujba comunității. A coordonat, ca manager, proiecte cu finanțare europeană în domeniul economiei sociale și a condus Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic din Apahida, unde a promovat, cu succes, produsele producătorilor pe piețele locale.

Implicarea ei în viața comunei, cunoașterea problemelor oamenilor de care se simte apropiată și care i-au fost ca o familie au determinat-o să candideze pentru USR și să ajungă viceprimar, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Anca Marcu s-a diferențiat prin grija față de comunitate, dorința de a găsi soluții și mai ales prin acțiune rapidă și eficientă.

A sprijinit dezvoltarea Băilor Cojocna, pe care le-a transformat, printr-o muncă de patru ani, într-un obiectiv turistic atractiv și profitabil pentru comună. Ca educator, știe importanța investiției în copii pentru care a amenajat primele spații de joacă moderne din comună și pe care i-a implicat în activități sportive și culturale.

Anca Marcu a demonstrat că deschiderea față de oameni și de ideile lor este cheia pentru a crește calitatea vieții în Cojocna și a dat o nouă semnificație a ceea ce înseamnă administrație eficientă. Primăria nu se conduce dintr-un birou, ci în teren și împreună cu comunitatea.

Prin cooperarea cu organizațiile societății civile a desfășurat campanii medicale în domeniile pediatriei, cardiologiei și pneumologiei și a oferit acces la servicii esențiale de sănătate pentru sute de oameni. Anca Marcu înțe

lege că o comunitate sănătoasă este o comunitate prosperă. Cu sprijinul unor oameni darnici, dar și al ONG-urilor dedicate ajutorării celor aflați în dificultate, a adus în comunitate cadouri pentru cei mici, în preajma sărbătorilor, și pachete alimentare pentru familii nevoiașe. Iar la inițiativa Asociației pentru Natură și Oameni, a organizat activități pentru copii și părinții lor în cadrul unui proiect dedicat conservării și protejării pajiștilor din Cojocna.

Anca Marcu a reușit să rezolve și o problemă stringentă a locuitorilor din satul Boju, lipsa transportului în comun. Prin dialog și colaborare cu autoritățile locale și județene, Anca a facilitat introducerea unei linii de transport în comun și a demonstrat că se poate atunci când există implicare și dorința de a găsi soluții.

A promovat frumusețea Cojocnei și a oamenilor ei la televiziuni, diversitatea etnică a comunei, care reprezintă o bogăție în sine și a organizat evenimente de succes precum „Flori de sare”. Toate acestea au adus Cojocna în atenția publicului, atât din județ, cât și din țară.

Anca Marcu este un exemplu de lider dedicat, cu experiență, viziune și o profundă dragoste pentru comunitatea sa. Pe 9 iunie, un vot pentru oameni buni, ca Anca Marcu, și pentru Alianța Dreapta Unită pe toate buletinele de vot, va însemna pas înainte pentru Cojocna, pentru Cluj, și pentru România!

Material comandat de Partidul Uniunea Salvați România

CMF: 21240009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *