February 28, 2024

 

Într-un eveniment cinematografic excepțional, Cinema Victoria anunță premiera filmului „La Stejarul Bătrân” (The Old Oak), ce va avea loc în prima sâmbătă a noului an, pe 6 ianuarie, la ora 17:45. Această proiecție specială vine să ofere publicului clujean șansa de a descoperi cel mai recent film al maestrului Ken Loach, un regizor de prestigiu și dublu laureat al Trofeului Suprem la Festivalul de Film de la Cannes.

Película urmărește întâlnirea dintre proprietarul unei cârciumi, TJ Ballantyne (Dave Turner), și o tânără refugiată siriană, Yara (Ebla Mari), echipată cu un aparat de fotografiat. „La Stejarul Bătrân” este numele pub-ului britanicului, singurul loc de întâlnire al comunității dintr-un fost oraș minier.

Aflat în Competiția Oficială la Festivalul de Film de la Cannes 2023, filmul a stârnit aprecieri din partea criticii, fiind descris ca un apel aprig la compasiune și solidaritate de către The Guardian. Time Out l-a numit „un film înflăcărat și uman”, susținând că promovează empatia, unitatea și bunătatea necondiționată.

Ken Loach, regizor de renume, a fost dublu laureat cu Palme d’Or la Cannes pentru filmele sale „Le vent se leve” (2006) și „Eu, Daniel Blake” (2016). „La Stejarul Bătrân” aduce în prim-plan mesaje puternice și un apel la solidaritate, demonstrând încă o dată talentul incontestabil al regizorului britanic. Filmul promite să ofere publicului o experiență cinematografică profundă și captivantă, fiind un moment deosebit în calendarul cultural al Clujului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *