May 23, 2024

Echipa de baschet a Colegiului Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca a fost distinsă cu „Mențiune” după ce a obținut locul VI la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, competiție organizată în perioada 24 -28 aprilie la Satu Mare.

Totodată, unul dintre talentații jucători din lotul Colegiului, Adrian David Fîntînă a fost distins cu premiul special „Best Five”. A fost a cincea participare a sportivilor prestigioasei unități de învățământ clujene la această competiție, ceea mai mare performanță fiind înregistrată în 2017 la Oradea când au devenit Campioni naționali.

La faza națională a competiției din acest an au participat echipe din județele Bihor, Cluj, Constanta, Hunedoara, Neamț, Prahova, Vâlcea și București. În urma turneului, prima poziție a fost adjudecată de echipa din Prahova.

Componența echipei care a participat la competiția de la Satu Mare este: Ioan Ciumbrudean, Ian Rus, Daniel Mureșean, Ștefan Ilieș, Alexis Petric, Victor Dava, Simu Matei, Alex Moldovan, Alex Mușetescu și David Fântână.

Elevii sunt antrenați de profesorul Marius Roșca.

„Felicitări echipei și profesorului coordonator! Consider că băieții au demonstrat că în Coșbuc activitățile didactice pot coabita cu cele sportive de înaltă performanță doar prin multă muncă, implicare și seriozitate. Rezultatul vine în pragul aniversării a 105 ani de existență a școlii”, a transmis directorul Colegiului Național „George Coșbuc”, profesorul Horațiu Popa Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *