February 29, 2024

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras, a precizat, luni, pe site-ul oficial al FRF, că, în urma analizării fazei din minutul 85 al partidei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CFR Cluj, scor 2-1, din etapa a 20-a a Superligii de fotbasl, a constatat că golul marcat de Vitalie Damaşcan a fost din ofsaid şi a prezentat scuze celor afectaţi de greşeala arbitrilor.

„Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obţinut imediat toate informaţiile şi a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenţie faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85. Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roşie fundaşului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR şi asistentul VAR nu pot fi absolviţi de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deşi foarte bine au observat o posibilă poziţie de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu uşor de sesizat în dinamica fazei, va suporta şi el consecinţele. În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectaţi de această greşeală!”, a afirmat Vassaras.

Oficialul CCA a precizat că arbitrii de la partida Sepsi OSK – CFR Cluj vor fi înlocuiţi de la viitoarele delegări din Superligă.

„Am avut deja o primă discuţie în cadrul CCA şi am decis să înlocuim toţi cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greşeli”, a mai spus Vassaras.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 2-1 (0-1), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 20-a a Superligii de fotbal.

CFR a deschis scorul prin Panagiotis Tachtsidis (32), cu un şut la colţ. Sepsi OSK a reuşit să întoarcă scorul în ultima parte a meciului, egalând prin albanezul Sherif Kallaku (70), cu un şut senzaţional în diagonală, iar internaţionalul moldovean Vitalie Damaşcan a marcat golul victoriei cu un şut din interiorul careului (85).

CFR Cluj a ajuns la şase etape consecutive fără victorie în campionat, trei egaluri şi trei eşecuri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *