June 20, 2024

PSD a câștigat opt noi primării din județul Cluj, însă a pierdut alegerile în patru comune. Totodată, social democrații și-au conservat conducerea în 9 primării.

Noile primării câștigate de PSD în județul Cluj sunt: Poieni-Adrian Morariu; Băișoara-Marius Țoc; Ploscoș-Ioan Daniel Aitoneanu; Vultureni-Paul Cecan; Geaca-Daniel Ionuț Cheța, Unguraș-Cristian Rotar; Călățele-Radu Neag și Mintiu Gherlii-Radu Câmpan. În alte două comune PSD a câștigat cu primari racolați după ce s-a modificat legislația. Este vorba Alexandru Livescu la Măguri Răcătău, care a fost independent, și de Virgil Păcurar de la Ceanu Mare, care a câștigat mandat de primar în 2020 susținut de PMP.

În șapte comune din județul Cluj, PSD și-a conservat conducerea. Este vorba de Viișoara-Ioan Roman, Mănăstireni-Ioan Condor, Rîșca-Alin Abrudan, Frata-Cristian Cherecheș și Valea Ierii-Dorin Nap.

Social democratul Valentin Dorel Pojar câștigă un nou mandat de primar la Jucu, potrivit numărătorii paralele făcute de PSD. Valentin Dorel Pojar a obținut 1579 de voturi, fiind urmat de Nicolae Borca(Alianța Dreapta Unită) cu 820 de voturi.

PSD va avea la Jucu 8 consilieri locali, UDMR un consilier, PNL-2 consilieri, iar USR-patru consilieri.

Și la Chinteni, social democrata Lucia Suciu câștigă un nou mandat de primar.

Dragii mei consăteni, Acum la final de exercițiu electoral țin să vă mulțumesc pentru spiritul civic de care ați dat dovadă și pentru prezența dumneavoastră la urne.

Vă mulțumesc de asemenea pentru că prin votul dumneavoastră majoritar ați ales stabilitatea și pentru încrederea acordată echipei noastre.

Vă promit că împreună vom avea puterea de a continua proiectele începute și ne vom preocupa, după cum ne cunoașteți de 6 mandate, pentru dezvoltarea permanentă și continuă a comunității noastre.

Celor care au avut alte opinii electorale țin să le precizez că pentru mine și pentru noi ca echipă, comunitatea numită comuna Chinteni este desăvârșită și prin diversitatea de opinii, care inevitabil duc la progres.

Vă aștept cu drag pe toți să contribuiți prin ideile, elanul, avântul și criticile dumneavoastră la prosperitatea economică, culturală și socială a comunei, asigurându-vă în aceste momente că binele comunității va fi singura valoare care ne va îndruma pașii. Vă mulțumesc tuturor!!”, a transmis Lucia Suciu la finalul scrutinului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *