May 23, 2024

PSD și-a stabilit candidatul de primar și pentru Primăria Gherla, însă deocamdată sociali democrații clujeni nu au soluție pentru Cluj-Napoca și Câmpia Turzii.

Membrii Biroului Politic Județean reuniți sâmbătă au validat candidații pentru primăriile de comune. Totodată a fost conformată candidatura lui Vasile Băgăcean pentru Primăria Gherla. Vasile Băgăcean este de profesie inginer iar în 2020 a obținut mandat de consilier local în forul local Gherla.

„Într-o atmosferă plină de energie și determinare, echipele partidului PSD Cluj s-au adunat într-o întâlnire crucială pentru a discuta direcția de acțiune și planurile de guvernare la nivel local.

Cu toții și-au adus contribuția, aducând idei proaspete și soluții inovatoare pentru a răspunde nevoilor comunităților din județ. De la infrastructură la programe sociale și economice, fiecare aspect a fost analizat cu atenție și pasiune, demonstrând angajamentul PSD Cluj față de îmbunătățirea vieții cetățenilor. Prin dezbateri constructive și colaborare, am reușit să conturăm un plan solid care să reflecte valorile și interesele comunitățiilor noastre, consolidând astfel echipa de partid și pregătindu-ne pentru viitoarele provocări politice și administrativ-locale”, au transmis social democrații după reuniunea de sâmbătă.

Până acum în zona urbană s-au validat următoarele candidaturi: Oana Goga-Primăria Huedin, Răzvan Ciortea-Primăria Turda și Mircea Biban-Dej.

Surse din PSD susțin că procesul de desemnare a candidaților pentru primării, consiliile locale, președintele Consiliului Județean și membrii forului județean va fi definitivat în 29 martie.

Până atunci urmează să se stabilească formula cea mai bună pentru Primăria Cluj-Napoca. O variantă propusă de PSD pentru funcția de primar în al doilea cel mai mare oraș din România este Ovidiu Secară, președintele organizației municipale a PSD. De asemenea, mai multe voci din PSD Cluj sunt de părere că organizația ar trebui să-l susțină pe candidatul independent Sabin Sărmaș.

La forul județean s-au conturat până acum două variante. Una ar fi cu Ion Oleleu, vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare, iar cealaltă cu Alexandru Cordoș, consilier județean.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *