May 18, 2024

După aproape două decenii de discuții, promisiuni în campanii electorale și anunțuri populiste, Ministerul Sănătății va da startul începerii lucrărilor la Spitalului Regional de Urgență din Florești. Data aleasă pentru „spargerea solului” este 10 mai, la eveniment urmând să ia parte 150 de persoane, autorități centrale și locale, politicieni și reprezentanți ai lumii medicale.

În data de 22 aprilie 2024, supervizorul a emis Ordinul administrativ de începere a lucrărilor de construcții pentru primul pachet al proiectului „Spital Regional de Urgență Cluj”, marcând începutul unei etape mult așteptate, constructorul mobilizând utilaje și personal încă din prima zi. „Este un moment de bucurie! Lansarea oficială a lucrărilor pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj a devenit realitate! Suntem încântați să vă aducem vestea că echipa din cadrul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a finalizat etapa pregătitoare și a demarat execuția lucrărilor de construcție. Prin această inițiativă, ridicăm standardele infrastructurii în sănătate la un nivel superior, aducând infrastructură modernă și tehnologii de vârf pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale sănătății în Cluj și în regiunea de N-V”, a transmis Autoritatea Națională de Dezvoltare a Infrastructurii din Sănătate.

Încă de luni, când a fost emis Ordinul administrativ de începere a lucrărilor de construcții, constructorul a mobilizat pe șantier mașini și utilaje pentru a pregăti terenul în vederea începerii lucrărilor. Deja s-a trecut la decopertarea terenului și la turnarea plăcii de beton pe care va fi instalata stația de betoane. Potrivit estimărilor, în prima fază la șucrărilr vor fi excavați 180.000 de mc de pământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *