April 21, 2024

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă la Tel Aviv, cerând demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi acuzând guvernul pe care acesta îl conduce că nu face suficient pentru a aduce acasă ostaticii încă deţinuti de Hamas în Fâşia Gaza, informează dpa.

Protestul a avut loc în ajunul marcării a 100 de zile de la începutul războiului din Fâşia Gaza, în care aproape 24.000 de palestinieni au fost ucişi, conform cifrelor furnizate de autorităţile sanitare Hamas.

Popularitatea premierului Netanyahu a scăzut în urma atacului Hamas din 7 octombrie, publicul israelian acuzându-l că nu a reuşit să pregătească suficient de bine forţele de securitate pentru a dejuca un astfel de atac.

O încercare a premierului Netanyahu, care conduce o coaliţie guvernamentală ce include partide ultra-religioase şi de extremă dreaptă, de a promova o reforma judiciară extrem de controversată a stârnit un val de proteste în masă anul trecut. Planurile au fost anulate de Curtea Supremă mai devreme luna aceasta.

Sâmbătă seara, oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva premierului Netanyahu şi în alte oraşe israeliene. Au fost aproximativ 1.000 de persoane care au protestat în oraşele Haifa şi Cezareea, potrivit informaţiilor apărute în presa israeliană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *