June 25, 2024

CFR Cluj mai are doar șanse fanteziste la cucerirea unui nou titlu de campioană în acest sezon, a fost eliminată și din Cupa României, după un meci rușinos împotriva celor de la Corvinul Hunedoara, și, cu două din trei obiective ale clubului pentru acest an duse pe apa Someșului, a rămas și fără antrenorul Adrian Mutu și președintele Cristian Balaj, care au demisionat în cursul săptămânii trecute. Ovidiu Hoban și Feri Dican au fost puși interimar pe banca tehnică a feroviarilor, și cu aceștia CFR a dat lovitura în Giulești, spulberând Rapidul în a treia etapă din play-off-ul SuperLigii.

Coincidență sau nu, exact în aceeași perioadă, Dan Petrescu, cel sub comanda căruia CFR a cucerit patru titluri de campion al României, a demisionat de la echipa sud-coreeană Jeonbuk Hyunday după un parcurs catastrofal în campionat și competițiile internaționale,

Antrenorul a demisionat de la Jeonbuk după o serie de 8 meciuri fără victorie în toate competițiile sezonului. El a lăsat echipa pe ultimul loc în campionatul Coreei de Sud, cu 3 puncte după primele 5 etape.

„A fost o perioadă extraordinară alături de cei mai buni jucători şi fani la cea mai bună echipă din Asia. Voi prețui experienţa, timpul şi dragostea pentru echipă şi voi continua să o susţin pe Jeonbuk Hyundai când mă voi întoarce în ţara mea natală. Vă mulţumesc din nou”, a declarat Dan Petrescu, la despărțirea de echipa sud-coreeană, iar zvonurile care-l anunțau pe ”Bursuc” înapoi în Gruia au fost tot mai prezente în spațiul public.

Potrivit ultimelor informații venite din interiorul clubului, patronul Nelu Varga pare foarte dispus să-l readucă la Cluj pe antrenorul care a făcut din echipa din Gruia principala forță în fotbalul românesc în ultimii 5-6 ani, inițiând în acest sens primele discuții cu Dan Petrescu. Mai mult, se pare că negocierile dintre cele două părți sunt deja chiar avansate, antrenorul dându-și acordul de principiu pentru o nouă experiență la echipa din Gruia, discuțiile purtându-se inclusiv pe programul cantonamentului de pregătire din vară al echipei.

Dacă toate aceste lucruri se confirmă, Dan Petrescu va sosi la Cluj în această săptămână, iar dacă acordul se va parafa sub forma unui contract, antrenorul va sta pe banca CFR-ului chiar de la următorul joc de duminică al feroviarilor, contra liderului SuperLigii, FCSB.

Petrescu a mai antrenat-o pe CFR Cluj în trei mandate: iunie 2017 – iunie 2018 (37 meciuri), martie 2019 – noiembrie 2020 (84 de meciuri), august 2021 – iulie 2023 (102 meciuri), și a câștigat 4 titluri de campion al României cu echipa sa, plus o Supercupă a României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *