May 18, 2024

Lucrările de îndepărtare a vegetației de pe terenul unde urmează să se construiască Spitalul Regional de Urgență Cluj și de amenajare a drumului utilitar sunt finalizate, urmând să înceapă excavarea a 190.000 de metri cubi de pământ în cadrul primei etape de lucrări la acest obiectiv.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a anunțat că în 18 mai va avea loc ceremonia de „spargere a solului” pe amplasamentul Spitalului Regional de Urgențe (SRU) din Cluj, la eveniment urmând să ia parte reprezentanți ai autorităților locale și centrale. Inițial, termenul pentru începerea lucrărilor de excavare a pământului a fost fixat pentru 10 mai, însă evenimentul a fost reprogramat.

Totodată, în aceste zile, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate urmează să lanseze licitația pentru a doua parte a lucrărilor la Spitalul regional de Urgență Cluj, mai exact pentru ridicarea construcției și dotarea acesteia cu echipamentele necesare funcționării.

 

Cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), antreprenorul român Ubitech Construcții SRL va realiza lucrări excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați. Vor fi excavați 190.000 de mc de pământ iar pentru a reduce disconfortul în trafic se va lucra în special noaptea.

Durata de executie a acestor etape este de 8 luni.

Supravegherea lucrărilor la unitatea medicală din Florești va fi asigurată de asocierea Venturo Investment SRL (Leader), Koltek Musavirlik, Darcom Energy Solutions. Valoarea contractului este de 25.253.954,00 lei, fără TVA iar durata este de 134 de luni, adică mai bine de 11 ani.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

C.P.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *