April 25, 2024

Duminică, 3 martie 2024, între orele 13.00 – 18.00, în Jucu (zona Jucu Ecolor) are loc Târgul de primăvară organizat de către Agrobob Ardeal Cooperativa Agricolă. 

Astfel, la târg vor fi prezente standuri ale membrilor cooperativei cu produse tradiționale obținute în propriile ferme/gospodării: legume, fructe, lactate, cereale, ouă, etc. La târg vor participa meșteșugari din Transilvania care ne prezintă olăritul, sculptura și alte arte populare, costume populare autentice și accesorii tradiționale, care păstrează vie cultura noastră, bucate făcute după rețete tradiționale, preparate cu dragoste și îndemânare de producători locali, declară organizatorii pentru agro-tv.ro. Citând aceleași surse, în cadrul târgului se va expune tehnologie agricolă, se vor face demonstrații cu drone agricole și aparate de măsurat pH-ul solului, care contribuie la o agricultură mai eficientă și sustenabilă. Cei intesesați vor fi consiliați de specialiști în atragerea de fonduri europene, dezvoltare rurală și comunitară, care vor împărtăși strategii și resurse pentru dezvoltarea durabilă a comunităților agricole. De asemenea, târgul va găzdui și sesiuni educaționale, unde cercetătorii și profesorii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterină (USAMV) vor împărtăși cunoștințele cu participanții. „Prin acest parteneriat dorim să promovăm educația și inovația în domeniul agricol. Târgul de Primăvară al Cooperativei Agricole Agrobob Ardeal din Jucu este mai mult decât un simplu eveniment comercial – este o celebrare a identității noastre culturale. Vă invităm să vă alăturați nouă pentru a sărbători tradiția, inovația și frumusețea regiunii noastre și pentru a sprijini producătorii și meșterii locali.”, au transmis organizatorii petru același site.

Totodată, reprezentanții USAMV au informat pe pagina de socializare a instituției că vor participa la târg și cu produse din producția proprie: „așteptăm la Jucu (zona Jucu Ecolor) cu produse proaspete și gustoase de la Ferma Cojocna – USAMV Cluj-Napoca, iar vinurile premiate de la Stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior – USAMV Cluj-Napoca, vor fi disponibile la prețuri promoționale. Haideți să ne bucurăm împreună de Mărțișor, prima sărbătoare a primăverii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *