June 15, 2024

La acest sfârșit de săptămână în cadrul Liceului Teoretic”Alexandru Papiu Ilarian” din municipiul Dej au loc activități educative și artistice organizate cu prilejul Zilelor Școlii, dar și a Zilei Internaționale a Copilului. 

Nu e de mirare, dacă în acest weekend este mare aglomerație în sălile de clasă, în amfiteatrul, pe terenurile de sport și în curtea prestigiosului liceu dejean, tot mai cunoscută și apreciată în țară prin performanțele de excepție ale echipelor de volei băieți și baschet fete, dar și prin rezultatele bune obținute de elevii unității de învățământ la fazele superioare ale olimpiadelor școlare. Din programul bogat și variat al manifestărilor educative desfășurate a doua zi a sărbătorii anuale am ales o activitate de educație sănătoasă, mult agreată de elevii claselor gimnaziale și liceale. Este vorba de tradiționalul Târg de Ziua Copilului, o adevărată prezentare a ultimelor apariții editoriale și broșuri pe diferite teme, amenajate cu mult gust în incinta curții. Tot acolo prof. Vasile-Dan Ungur a participat, alături de clasele îndrăgite la standul de limonadă, creat în incinta liceului, pentru delectarea invitaților și a publicului prezent cu această ocazie. Este o băutură răcoritoare produsă numai și numai din plante medicinale obișnuite în zona Dejului și care este deosebit de sănătoasă. De altfel profesorul de limba engleză și franceză Vasile-Dan Ungur are multiple preocupări în acest domeniu, dînsul susținând recent o conferință referitoare la alimentația sănătoasă, despre care am relatat și noi pe vremea respectivă în ziarul nostru. Domnia sa mai are și alte proiecte în acest domeniu, organizând cu elevii mai multe acțiuni educative pe tema valorificării produselor bio în alimentația cotidiană, toate aceste probleme fiind dezvoltate prin proiecții de filme documentare.

Tot cu privire la viața sănătoasă, în cadrul Zilelor Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej sub genericul ”Mens sana in corpore sano” catedra de baschet a școlii a organizat activități sportive în sala de sport de pe strada Nicolae Titulescu, unde au participat sute de copii. Ore de destindere și mișcare, dar și un bun prilej pentru practicarea sportului preferat.

Szekely Csaba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *