April 12, 2024

├Än ultimii ani, Prim─âria Municipiului Gherla a sprijinit mult tinerii c─âs─âtori╚Ťi care nu au avut un spa╚Ťiu de locuit. Pe l├óng─â vechile cartiere amenajate ├«nainte de 1989, la marginea ora╚Öului au ap─ârut noi zone de locuin╚Ťe, terenul fiind acordat celor interesa╚Ťi de c─âtre administra╚Ťia local─â.

Edilii nu s-au oprit cu ini╚Ťiativele ╚Öi acum doi ani a mai pus la dispozi╚Ťa tinerilor un nou teren, la cap─âtul str─âzii H─â╚Öd─â╚Ťii, unde casele se ridic─â de pe o zi pe alta, fiind asigurate ╚Öi serviciile de gospod─ârie comunal─â (ap─â, canalizare etc.). Un regulament nou privind acordarea gratuit─â de terenuri pentru construc╚Ťii, c─âtre tineri, a fost aprobat zilele trecute de consilierii locali din Gherla, ├«n ultima ╚Öedin╚Ť─â de Consiliu local. Regulamentul pune ├«n ordine ╚Öi clarific─â ├«n detaliu modul de atribuire a terenurilor pentru tineri pe raza Municipiului Gherla ╚Öi completeaz─â prevederile principiale cuprinse ├«n actele normative referitoare la acest subiect. Regulamentul prevede modificarea, completarea ╚Öi actualizarea reglement─ârilor pentru stabilirea metodologiei de solu╚Ťionare a cererilor ╚Öi repartizare a terenurilor atribuite ├«n baza Legii nr.15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuin╚Ťe proprietate personal─â. Deja tinerii gherleni manifest─â mare interes fa╚Ť─â de noua hot─âr├óre a Prim─âriei, tot mai preocupat─â de soarta celor care ├«ntemeiesc o familie ╚Öi nu dispun de un loc liber ├«n vederea construirii de case noi.

Dac─â ├«nainte de 1989 ├«n fostele fabrici din Gherla lucrau sute de tineri proveni╚Ťi din satele vecine ora╚Öului ╚Öi care f─âceau naveta cu trenul sau autobuze, ├«n zilele noastre, ├«ns─â, angaja╚Ťii firmelor mamut doresc s─â se stabileasc─â ├«n mediul urban, planurile lor figur├ónd ├«n aten╚Ťia edililor gherleni prin deciziile luate ├«n acest sens. Ultimul exemplu este chiar regulamentul stabilit zilele trecute de Consiliul local, de care amintim ╚Öi noi ├«n acest material.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *