May 18, 2024

Universitatea Cluj a câștigat joi cel de al doilea meci al seriei pentru ocuparea locului 5 în Liga Națională de baschet feminin, disputat în deplasare cu Rapid București.

A fost 71-56 (15-18, 19-14, 24-15, 13-9) pentru ”U” care, după ce s-a impus și în prima partidă, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, își adjudecă astfel poziția a 5-a în ierarhie reușind cea mai bună clasare din ultimii 5 ani în Liga Națională.

În cea de a doua întâlnire cu formația bucureșteană a ieșit la rampă Veronika Liubinets cu un splendid double-double – 26 de puncte și 19 recuperări dar și cu un coeficient de eficiență de 40. Celelalte puncte ale formației clujene au fost reușite de: Elisabeth Pavel 17, Alexandra Uiuiu 9, Alexis Pana 6, Kincso Kelemen 5, Ioana David 4 și respectiv Renata Kovacs și Miruna Alexia Rus câte 2 puncte. Au mai jucat: Maria Farago, Laura Maria Bota, Delora Pricop și Mercedes Erika Horvath.

La finalul acestei ultime partide, antrenorul Ioannis Koukos a făcut pentru u-cluj.ro o scurtă trecere în revistă a principalelor elemente care au caracterizat acest sezon: „Avem o încheiere de campionat foarte frumoasă, cu o victorie care ne asigură locul 5 în clasament, cea mai bună clasare din ultimii 5 ani. Privind retrospectiv, am trăit momente bune și mai puțin bune dar pot spune că experiența Eurocup a fost unul dintre elementele puternic pozitive, deschizându-ne orizonturi noi pe care am avut bucuria de a le vedea și trăi. Pe de altă parte, acest grup format din jucătoarele cu experiență și cele tinere a crescut zi de zi în calitate și omogenitate și trebuie să remarc aici faptul că toate dar absolut toate fetele au încercat să dea ce au ele mai bun atât la antrenamente cât și în meciuri. Iată de ce acum vreau să le mulțumesc tuturor și fiecăreia în parte pentru efortul și strădania de care au dat dovadă de-a lungul întregului sezon.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *