May 23, 2024

U Cluj joacă sâmbătă, pe Cluj Arena, împotriva celor de la Petrolul Ploiești, într-un meci din cadrul etapei a IV-a din play-out, acolo unde ocupă locul trei, cu 26 de puncte, cu un punct mai puțin decât liderul UTA Arad, și cu patru mai multe decât adversara sa plasată pe poziția a cincea. Alb-negrii vin după un rezultat de egalitate obținut în ultimele minute în deplasarea de la Sibiu, iar după meciul cu Petrolul va urma seria de două jocuri succesive cu Oțelul Galați, primul în semifinala Cupei României, apoi în campionat.

”Când pierzi la un astfel de scor (Petrolul – Voluntari 0-4, n.red) sunt anumite reacții ale celor din conducere,a  suporterilor, și atunci există acea mobilizare a jucătorilor. Trebuie să înțelegem că ne așteaptă un meci foarte greu. Ca de fiecare dată, trebuie să-i pregătesc, să-i conștientizez și în analiza pe care trebuie s-o fac, mai ales cu schimbarea antrenorului și a sistemului de joc. Va fi o reacție a lor, mă aștept, la experiența pe care o au, anumiți jucători să încerce să spele acel rezultat.

Noi venim după o perioadă destul de bună, în creștere ca și joc. Încă o dată îmi exprim încrederea și aprecierea față de jucătorii pe care-i antrenez. Atunci când suntem bine mental și în forma sportivă bună, suntem o echipă importantă a campionatului, o echipă care jucăm, una care își poate pune orice adversar în dificultate. Vreau la fel această reacție, să înțeleagă importanța jocului, a celor două echipe pe care le vom întâlni în campionat și în Cupă, Petrolul și Oțelul Galați. Sper să fi transmis mesajul cât mai clar, să-l fi înțeles jucătorii, și, la fel, să fi făcut tot ce trebuie în această săptămână în care am antrenat alte lucruri decât partea fizică. Sper, repet, ca mesajul să fi ajuns acolo unde trebuie și jucătorii să fie foarte, foarte motivați, să-și dorească foarte mult, iar tot ceea ce am făcut să fie foarte benefic, și să-I ajute să se exprime mult mai bine mai ales pe partea de atac.

Chipciu nu este încă recuperat în totalitate, dar sunt vești bune și sper ca la meciul de Cupă să-l avem sută la sută. Sper să nu mai am probleme, pentru că ați văzut ce s-a întâmplat și la Sibiu. Am fost singurii penalizați, chiar dacă acolo au fost implicați cam toți jucătorii șoi de la noi și de la ei. La ei au fost penalizați oamenii din staff, la noi au fost penalizați doi jucători, de fapt doi fundași centrali, Mitrea o lună de zile și Pițian două etape. Sper, deci, să n-am probleme din punct de vedere medical, nu cumva ca la mediul de Cupă sa nu am fundașii centrali. Aici e marele risc și sper să nu se întâmple acest lucru la jocul cu Petrolul.

La Hermannstadt, în a doua repriză, am arătat foarte bine, ne-am creat foarte multe ocazii.Veneam după o calificare și cu o euforie ce există în astfel de momente, dar n-am avut probleme, eu zic că ne-am descurcat destul de bine în jocul de la Sibiu, ca dovadă și ocaziile pe care le-am avut și golul marcat, e adevărat destul de târziu, dar a fost un gol meritat după ocaziile avute în a doua repriză”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, la conderința de presă de dinaitea partidei cu Petrolul Ploiești.

Ovidiu Bic:”Ne dorim foarte mult cele trei puncte”

”Ne așteaptă o partidă dificilă, au în componență jucători cu experiență. Chiar dacă au pierdu în ultimul meci cu 4-0, sunt sigur că o să vină la Cluj cu o dorință mai mare să obțină un rezultat pozitiv. Și-au schimbat și antrenorul și nu știm exact cum vor aborda meciul, dar mai important e să vedem ce facem noi la acest joc. Ne dorim foarte mult să obținem cele trei puncte, să rămânem amgrenați pentru obținerea locurilor 7-8.

Nu ne cade foarte bine suspendarea celor doi jucători (Mitrea și Pițian, n.red), dar trebuie să o acceptăm. Dar mi se par niște suspendări mult prea drastice, dar nu avem ce face și trebuie să mergem înainte.

Suntem neînvinși de aproape două luni, vrem să fie așa până la sfârșitul campionatului. În ultimele meciuri am dat dovadă de mult mai multă maturitate, cred că am stat mult mai bine din punct de vederre defensiv. Asta înseamnă că suntem un grup bun, că avem o echipă unită, una care știe și să sufere. Chiar dacă n-am dat multe goluri în ultimele meciuri, am reușit să stăm foarte bine în teren, și cred că acest lucru este unul pozitiv. Dacă înainte jucam și primeam goluri mult mai ușor pe contraatac, acum suntem o echipă mult mai bine așezată și exact de asta avem nevoie pentru meciurile următoare, pentru că ne așteaptă un program foarte dificil. În 15-16 zile jucăm cinci meciuri și avem nevoie de maturitate și ca tot grupul să fie foarte bine pregătit.

Important e să câștigăm cele trei puncte cu Petrolul, nu contează când va fi dat golul, sunt trei puncte foarte importante, abia apoi ne vom gândi la celelalte meciuri”, a spus și jucătorul Universității, Ovidiu Bic.

Partida de pe Cluj Arena se joacă sâmbătă, cu începere de la ora 21.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *