May 18, 2024

Universitatea Cluj a început cu dreptul seria meciurilor din play-out-ul SuperLigii. Formația lui Ioan Ovidiu Sabău a câștigat fără mari probleme meciul cu FC Botoșani, disputat vineri seara pe Cluj Arena, prin reușitele lui Nistor, din penalty în prima repriză, și Roguljic, în min.77 și 90+7, după o partidă lipsită, totuși, de spectaculozitate și ocazii mari de gol.

Echipele de start:

U Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson, Roger – V. Gheorghe, Fossati, Simion, Silaghi – Nistor, D. Popa
Rezerve: Gorcea, Chirilă, Chinteș, Pițian, Mitrea, Tacheres, Grobry, A. Rus, Pănoiu, Roguljic, Tescan, Anselmo

Botoșani: Ducan – Benzar, Miron, Celea, Creț – I. Filip, Dican, A. Ferreira – Florescu, E. Lopez, Kaprof
Rezerve: Kukic, Șeroni, Sadiku, G. David, Gligor, Petro, Mouaddib, Ofosu, Mitrov, Fulop, Margiotta

Puțină lume în tribunele Cluj Arena. Nistor este căpitanul”Șepcilor roșii” în meciul cu ultima clasată, în absența lui Chipciu. Mai lipsește și Bic, ambii suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. De asemenea, în poartă a fost titularizat Gertmonas, aflat la primul meci pentru U Cluj. La echipa din Botoșani sunt titluari Miron și Filip, foștii jucători ai Universității.

Început echilibrat de meci.Penalty ușor acordat pentru U Cluj, în min.14, după un duel aerian între Dican și Masoero în marginea careului! GOOOOOOOOL U Cluj! NISTOR transformă impecabil lovitura de la 11 m, în min.15! 1-0! Dican șutează puternic din afara careului, în min.22, dar șutul său este blocat de apărarea clujeană. Ducan reține cu oarecare dificultate mingea șutată de Vali Gheorghe, în min.26. Celea, de la moldoveni, reia cu capul,în min.29, dar mingea se duce pe lângă poarta apărată de Gertmonas. Lopez, în min.35,  nu prinde nici el cadrul porții după o reluare cu capul. Pauză pe Cluj Arena, după o primă repriză în care cei de la Botoșani au avut mai mult posesia mingii.

Start în a doua parte a meciului, Doukoure a intrat în locul lui Fossati la pauzză în formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău. Nistor reia din marginea careului, în min.50, dar balonul este deviat și trece la câțiva centimetri de bara porții lui Ducan! Benzar reia peste poartă în min.62, după o lovitură de cap din mijlocul careului. Roguljic intră în locul lui Vali Gheorghe, la Universitatea, în min.63. Popa reia defectuos paralel cu poarta dintr-o poziție ideală de gol, în min.66. Popa reia în poarta goală, în min.69, dar golul a fost aulat pentru o poziție de offside. GOOOOOOL U Cluj! ROGULJIC trimite în plasă cu un șut pe colțul scurt, în min.77, după un contraataxc rapid purtat pe partea dreaptă! 2-0! Dublă schimbare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.83: Anselmo în locul lui Popa, și Pițian în locul lui Simion. Rus trimite peste ytransversală, în min.88. Margiotta ratează cea mai mare ocazie de gol a echipei sale în min.89, Gertmonas a respins excelent de pe linia porții! GOOOOOOL U Cluj! ROGULJIC face dubla, în min.90+7, după o pasă excelentă a lui Doukoure! 3-0! Final de meci!

Etapa următoare, U Cluj va juca, tot pe teren propriu, cu UTA Arad, meci care se va desfășura pe 30 martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *