May 23, 2024

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) va prelua timp de o săptămână doar cazurile critice de cod roșu, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca. Aceasta deoarece, potrivit acelorași surse, în perioada 26.02-04.03.2024, în sectorul de triaj al UPU vor avea loc lucrări de reparații, întreținere și igienizare. Datorită reducerii substanțiale a spațiului funcțional, UPU va avea o capacitate diminuată de preluare a pacienților. Se va asigura asistența medicală de urgență cu prioritate cazurilor critice, de cod rosu. Ulterior, în măsura în care spațiul permite, se vor prelua cazuri de cod galben și verde.”, explică reprezentanții SCJU Cluj-Napoca pe pagina de socializare a instituției.

Lucrările de reparații care urmează să se desfășoare la UPU constau în înlocuirea pardoselii din încăperile situate la parterul clădirii. De asemenea, se va înlocui rășina din care este făcută pardoseala existentă cu tarchet rezistent. Totodată, se vor zugrăvi încăperile și se vor igieniza.

Din motivele amintite mai sus nu vor fi preluați pacienții – cazuri sociale și  vor fi limitări privind izolarea cazurile infecțioase: „Vor fi posibilități limitate de izolare a cazurilor infecțioase și nu se vor prelua pacienții care reprezintă cazuri sociale.Conducerea SCJU mai informează că, pe durata efectuării lucrărilor, accesul în UPU se va face pe ușa laterală a clădirii, aflată pe partea cu Clinica Chirurgie I.

Pentru a veni în sprijinul pacienților o parte dintre cazurile de urgențe vor fi transportate la camerele de gardă ale altor unități spitalicești de către serviciul de ambulanță. Astfel, bolnavii vor fi preluați de către Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) Clujana, CPU Militar, CPU Medicala 3, Boli Infecțioase, Centrelor de permanență Băița 9 și Horea 78.

Tia Sîrca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *