May 23, 2024

Universitatea Tehnic─â din Cluj-Napoca (UTCN) a participat, ├«n perioada 26-29 februarie 2024, la Eurasia Higher Education Summit ÔÇô EURIE, ├«n cadrul pavilionului Study in Romania. Evenimentul a avut loc ├«n Istanbul, Turcia, la Lutfi Kirdar International Convention and Exhibition Centre ÔÇô ICEC, iar reprezentan╚Ťii UTCN au fost doamna Prof. dr. ing. Cristina C├ómpian, director Oficiu Erasmus+ ╚Öi Ildiko Renata Petz, din cadrul Oficiului de Rela╚Ťii Interna╚Ťionale ╚Öi Erasmus+, anun╚Ť─â reprezentan╚Ťii UTCN.

EURIE este o conferin╚Ť─â interna╚Ťional─â anual─â, organizat─â pentru a facilita conexiuni ├«n cadrul sectorului de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt superior, ├«ntre institu╚Ťiile active din Europa ╚Öi Asia. Aceasta ofer─â oportunit─â╚Ťi de networking pentru parteneriate academice ╚Öi dezvoltarea de afaceri la nivel mondial. La conferin╚Ťa de la Istanbul, au fost organizate peste 50 de sesiuni de discu╚Ťii plenare, paneluri, mese rotunde ╚Öi ateliere ├«n paralel cu standurile a peste 400 de universit─â╚Ťi din ├«ntreaga lume ╚Öi, ├«n special, din Asia ╚Öi SUA. Dup─â cum au informat reprezentan╚Ťii UTCN, subiectele discutate au fost legate de mobilitatea ╚Öi experien╚Ťa studen╚Ťilor interna╚Ťionali, ├«nv─â╚Ťarea global─â acas─â ╚Öi ├«n str─âin─âtate, cooperare ╚Öi re╚Ťele regionale, ├«nv─â╚Ť─âm├ónt superior transna╚Ťional, sustenabilitate ╚Öi echitate ├«n educa╚Ťia interna╚Ťional─â, dar ╚Öi rolul datelor ╚Öi al tehnologiei ├«n educa╚Ťia interna╚Ťional─â.

Echipa universitar─â clujean─â a popularizat la Istanbul oferta educa╚Ťional─â a UTCN prin promovarea mobilit─â╚Ťilor ├«n cadrul programelor de studii de licen╚Ť─â, masterat ╚Öi doctorat, dar ╚Öi prin ├«ncheierea de acorduri pentru colabor─âri inter-institu╚Ťionale ╚Öi Erasmus+. Delega╚Ťia clujean─â a prezentat facilit─â╚Ťile ╚Öi baza material─â de care dispune universitatea, a discutat modalit─â╚Ťile de colaborare ╚Öi a abordat poten╚Ťialul de schimburi de studen╚Ťi, at├ót la nivelul UTCN, c├ót ╚Öi la nivelul EUT+ (European University of Technology).

Acorduri cu universit─â╚Ťi din Bangladesh ╚Öi Indonesia

Potrivit acelora╚Öi surse, ├«n urma discu╚Ťiilor purtate cu reprezentan╚Ťi ai universit─â╚Ťilor prezente la eveniment, UTCN a semnat un contract de colaborare cu Universitatea Interna╚Ťional─â DAFFODIL, Bangladesh, reprezentat─â de prorectorul Rela╚Ťii Interna╚Ťionale, Dr. Mohamed Emran Hossain. Totodat─â, a avut loc o ├«nt├ólnire cu Excelen╚Ťa Sa Ministrul Educa╚Ťiei, Culturii, Cercet─ârii ╚Öi Tehnologiei din Indonezia, Nadiem Anwar Makarim. Ca urmare a acestei ├«nt├ólniri, a fost agreat ╚Öi semnat un acord cu universitatea Kerjasama Strategis di Bidang Pendidikan Tinggi din Indonesia, care are multiple specializ─âri similare cu cele ale UTCN, informeaz─â conducerea UTCN. De asemenea, un acord de cooperare se are ├«n vedere cu Universitatea Ayd─▒n din Istanbul ca urmare a contactelor create.

Standul UTCN s-a bucurat de interesul a mai multor participan╚Ťi prezen╚Ťi la EURIE 2024. ÔÇ×Informa╚Ťii despre Universitatea Tehnic─â din Cluj-Napoca ╚Öi EUT+ au fost diseminate cu succes ╚Öi ├«n interac╚Ťiunile din cadrul panelului coordonat de doamna prof. dr. ing. Cristina C├ómpian, director Oficiu Erasmus+, Navigating New Horizons: The Power of Data in Driving Erasmus Promotion, cu Ondrej Votinsky de la Czech University of Life Sciences ╚Öi Erika Lahka de la Czech Technical University in Prague, dar ╚Öi ├«n panelul Role of Data and Technology in International Education, conduse de Damaris Clark, Study Portals ╚Öi David Pilsbury de la Oxford International Education Group.ÔÇŁ, transmit reprezentan╚Ťii UTCN.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *