June 25, 2024

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu a declarat la Cluj-Napoca, sâmbătă, în contextul unei conferințe regionale a formațiunii pe care o reprezintă, că prin depunerea listelor cu candidați liberali și social democrați pentru alegerile europarlamentare s-a lansat oficial o alianță între PNL și PSD.

El a spus că odată cu acest moment începe în mod oficial un proiect politic care se dorește să fie de o anvergură mult mai mare și să meargă mai departe.

„Deocamdată vrem să vedem ce putem să obținem la aceste alegeri europarlamentare în paralel cu alegerile locale unde avem competiție. Rareori am văzut ca atunci când două partide mari se aliază să obțină suma scorurilor particulare sau chiar mai mult. Asta înseamnă că există o tendință a oamenilor de a înțelege că proiectul european este foarte important iar pentru proiectul european al României este nevoie de mult mai multă unitate, solidaritate deoarece nu mai putem să mergem cu interesele noastre de partid, particulare care să gestioneze și imaginea României dar și cartelul european al dezvoltărilor viitoare. Este important și pentru noi dar și pentru Europa”, a spus Vasile Dîncu.

În 26 martie, BEC a admis protocolul de constituire a Alianţei electorale PSD PNL.

Vasile Dîncu a mai explicat că șansa României în Europa ține de cât de vocali vor fi europarlamentarii români. „O Românie care a învățat ceva din înfrângerea Schengen, o Românie care își pune cuvântul și influențează politicile. M-am convins și eu la Ministerul Apărării și la NATO că România nu este o țară mică. Am văzut activismul țărilor baltice și m-am convins că și o țară mică poate să schimbe lucrurile”, a spus senatorul PSD.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *