June 24, 2024

Karolina Pliskova este favorita numărul 1 a celei de-a patra ediţii a Tranylvania Open

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, fost lider mondial, va fi principala favorită a tabloului principal de simplu al turneului Transylvania Open 2024 (WTA 250), se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

„Karolina Pliskova (39 WTA), fost lider mondial în circuitul WTA, este favorita numărul 1 a celei de-a patra ediţii a Tranylvania Open. Alături de ea, şi-a anunţat deja prezenţa la turneu şi Anastasia Pavliucenkova (60 WTA), finalistă la Roland Garros în 2021, şi ultimele două câştigătoare ale marelui trofeu din Cluj, la simplu: Tamara Korpatsch (83 WTA) şi Ana Blinkova (43 WTA). Cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv va avea loc la Cluj-Napoca, în 3-11 februarie”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Jucătoarea cehă şi-a anunţat prezenţa şi la ediţia de anul trecut a Transylvania Open, însă, din cauza unei accidentări, nu a mai putut juca la turneul din Cluj. Sportiva a ajuns pe primul loc în lume în 2017, poziţie pe care a păstrat-o timp de opt săptămâni. Pliskova a câştigat 16 titluri la simplu şi cinci la dublu în circuitul WTA şi a ajuns în două finale de Grand Slam la simplu, la US Open în 2016 şi la Wimbledon în 2021.

Ea a transmis şi un mesaj iubitorilor tenisului care vor participa la turneul de la Cluj-Napoca: „Salutări fanilor tenisului din România! Sunt Karolina. Abia aştept să vin la Cluj, să joc la Transylvania Open, pe 5 februarie. Aşa cum ştiţi, şi anul trecut trebuia să joc, dar o accidentare m-a împiedicat să vin, aşa că anul acesta abia aştept să vă văd pe toţi. Va fi o săptămână uimitoare, un turneu extraordinar, sper că veţi veni cu toţii să mă susţineţi şi să ne bucurăm împreună”.

Directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, a afirmat că, în afară de Ana Bogdan, aflată pe tabloul principal, vor fi şi alte jucătoare române care vor primi invitaţii.

„Karolina Pliskova, e foarte încântată că va juca la Cluj, iar noi abia aşteptăm să o urmărim live, pe terenurile din BT Arena. Ana Bogdan este deja pe tabloul principal. Dat fiind faptul că mereu există şi retrageri, mai mult ca sigur şi Jaqueilne Cristian va fi acceptată direct. Pe lângă ele, vom avea şi alte românce, datorită wild card-urilor. Suntem fericiţi că avem o nouă poziţie, mult mai avantajoasă, în calendarul WTA şi că ne vom putea bucura din nou şi mult mai repede de tenis de calitate, acasă”, a declarat Ciorcilă.

Preţurile biletelor la Transylvania Open variază între 45 de lei şi 190 de lei, în timp ce un abonament costă 590 de lei.

În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, şi 16 echipe la dublu, pentru 280 de puncte WTA şi premii în valoare de 267.082 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *