April 21, 2024

Tribunalul Cluj își reia activitatea în totalitate

Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Cluj a decis reluarea în totalitate a activității de judecată începând 12 ianuarie a.c.

„Având în vedere Hotărârea nr. 1/05.01.2024 a Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Cluj, prin care s-a decis suspendarea formei de protest stabilită prin Hotărârea nr. 8/14.12.2023 adoptată de către Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Cluj, cu consecinţa reluării activităţii începând cu data de 08.01.2024 şi până la data de 09.02.2024 inclusiv, fără a afecta protestul personalului auxiliar adoptat prin Hotărârea AGE a SNGJ Dicasterial din data de 11.12.2023 (conform Hotărârii AG a judecătorilor Tribunalului Cluj nr. 7/11.12.2023), Precum şi Hotărârea Adunării generale extraordinare a SNGJ Dicasterial din data de 10.01.2024. Vă aducem la cunoştinţă că începând cu data de 12.01.2024, activitatea de judecată la nivelul Tribunalului Cluj va fi reluată în totalitate.

Totodată, membrii de sindicat din cadrul Tribunalului Cluj afiliați la Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial au anunțat că suspendă formele de protest adoptate prin Hotărârea AGE a SNGJ Dicasterial din data de 9 decembrie 2023, până la data de 14 februarie 2024.

 

„Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial, afiliat la Federația PUBLISIND (federație reprezentativă la nivelul sectorului de activitate Administrație publică), membră a Blocului Național Sindical – BNS, sindicat care reprezintă mai mult de 90% din personalul auxiliar de specialitate, personalul conex și personalul contractual din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, precum și din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a stabilit continuarea formelor de protest adoptate prin Hotărârea AGE a SNGJ Dicasterial din data de 9 decembrie 2023, până la data de 14 februarie 2024, de către instanțele și parchetele care au votat în acest sens, prevăzute în Anexa nr. 1, parte integrantă din hotărâre, Observând faptul că membrii de sindicat din cadrul Tribunalului Cluj au hotărât, în cadrul adunării locale din data de 11.01.2024, suspendarea formelor de protest adoptate la nivel național prin Hotărârea AGE a SNGJ Dicasterial din data de 9 decembrie 2023, Dat fiind faptul că Tribunalul Cluj a fost inclusă din lista instanțelor prevăzute în Anexa nr. 1 la Hotărârea Adunării generale a SNGJ Dicasterial din data de 10 ianuarie 2024, Prin prezenta vă aducem la cunoștință că membrii de sindicat din cadrul Tribunalului Cluj suspendă formele de protest adoptate prin Hotărârea AGE a SNGJ Dicasterial din data de 9 decembrie 2023, până la data de 14 februarie 2024”, au transmis grefierii.

Precizăm că miercuri, Baroul Cluj a publicat o scrisoare deschisă în atenţia magistraților şi personalului auxiliar a instanţelor de pe raza teritorială a
judeţului Cluj pentru a suspenda protestul.

”Consiliul Baroului Cluj, în calitate de reprezentant al corpului profesional al avocaţilor membri ai Baroului Cluj, vă solicită pe această cale să procedați la încetarea imediată a formelor de protest constând în refuzul de înfăptuire a justiţiei și să reluați activitatea de judecată în condiţiile legii”, transmite Baroul judecătorilor. Avocații susțin că apărarea drepturilor patrimoniale sau de orice altă natură ale unei categorii profesionale nu se poate face prin încălcarea legii şi nici prin încălcarea drepturilor fundamentale ale altor categorii de cetățeni, ”sens în care, în situaţia în care revendicările dv. nu sunt satisfăcute de către cei în drept să o facă, se impune să identificați alte măsuri în acest scop care să nu fie de natură a paraliza funcționarea uneia dintre puterile statului astfel cum se întâmplă în mod recurent în ultima perioadă”, se arată în document.

Avocații au anunțat că vor apela la toate mijloacele legale în vederea contestării acțiunilor de protest sub aspectul legalităţii”.

Scrisoarea deschisă a fost semnată de decanul Baroului, avocatul Flavia-loana Maier.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *