October 4, 2023

Cand te gandesti la concediu si la cateva zile petrecute departe de locul de munca iti vine in minte un singur cuvant: relaxare. Relaxarea in vacanta este un must, ea poate imbraca o multime de forme, insa e important sa fie in centrul activitatilor pe care le desfasori in timpul concediului.

Pana la urma asta e si scopul unei vacante, sa te relaxeze si sa te ajute sa scapi de stres, de oboseala, in asa fel incat, cand ajungi la locul de munca, sa fii gata de noi sarcini si zile prelungite petrecute la job. Nu exista o reteta pe care o poti aplica atunci cand mergi in vacanta ca sa spui ca te-ai relaxat. Fiecare are metodele lui de relaxare, activitatile care il relaxeaza, e o chestiune subiectiva pana la urma.

Sunt insa cateva variante populare pentru o relaxare perfecta in vacanta. De exemplu, te poti relaxa organizand plimbari in natura, cat mai lungi si pe trasee cat mai frumoase. Aerul curat si peisajele superbe iti vor face bine si te vor ajuta sa scapi de stres si de oboseala. In zonele in care ajungi sunt destule locuri frumoase care abia asteapta sa fie descoperite, ai suficiente motive sa stai in natura toata ziua, daca e frumos, si sa te relaxezi facand si ceva miscare in acelasi timp.

Pe langa plimbari te poti relaxa in centre speciale de petrecere a timpului liber, puse la dispozitie de hoteluri sau de unitatile de cazare unde ajungi, de complexuri turistice. In functie de unitatea de cazare unde stai poti avea acces la piscine, la spa, la terenuri pentru diverse sporturi, la evenimente doar pentru turisti. Te relaxezi in aer liber, te distrezi, faci si miscare si la finalul zilei vei dormi mult mai bine.

Alta modalitate populara de relaxare o reprezinta excursiile ghidate. In grupuri mai mari sau mai mici mergi sa vizitezi diverse obiective din zona si te bucuri de informatii actualizate si date inedite despre tot ceea ce ai de vazut acolo. Asa descoperi frumusetile zonei unde ajungi, ai acces in locuri pe care le-ai fi trecut cu vederea si esti mereu la curent cu ce s-a mai intamplat in imprejurimi de la ultima ta vizita acolo.

Cei mai in varsta, dar si cei tineri, se pot relaxa foarte bine in complexuri turistice cu bai sarate sau cu ape minerale. E o modalitate excelenta de petrecere a vacantei. Faci bai, stai in apa sarata, de exemplu, si scapi de dureri si de probleme de sanatate banale, te relaxezi cat e ziua de lunga si te intorci din vacanta plin de energie si cu mai mult chef de munca.

Relaxarea intr-un complex turistic cu bai sarate este posibila si in tara noastra. De pilda, puteti alege Complexul Soimul, zona baile Telega, si va puteti bucura de tratamente cu ape sarate si namol mineral slab sulfuros. Complexul se afla in Telega, Prahova, e la 5 km de Campina si 100 de km de Bucuresti, intr-o zona cu peisaje minunate. Odata cazati in camerele de doua sau trei persoane sau la Butoaie, veti putea sa aveti acces la restaurantul cu meniu a la carte, la bar si la parcare auto pro, dar si la salina de suprafata, la un lac sarat si la zona cu namol. Turistii primesc 3 mese pe zi, au camere cu grup sanitar, chiuveta, paturi confortabile si televizor, se pot caza pentru cinci zile sau chiar zece zile, in functie de pachetele alese.

Complexul este bine intretinut, e locul ideal sa ai acces la Telega bai sarate, spatiul suficient de mare iti permite sa te relaxezi si sa te simti bine in orice perioada din an ajungi acolo. In afara de baile sarate poti sa vizitezi numeroase obiective turistice: barajul Paltinu, inchisoarea Doftana, muzeul B.P.Hasdeu, N. Grigorescu, de exemplu. Pensionarii pot achizitiona si abonamente pentru toata perioada verii, serviciile oferite de complexul Soimul sunt impecabile si preturile sunt pentru toate buzunarele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *