December 4, 2023

Vremea nu este deloc prielnica pentru iesiri cu prietenii in fiecare seara, e frig si e urat, asa ca tot ce iti ramane de facut este sa cauti refugiu in lectura si intr-un ceai fierbinte dupa o zi grea la locul de munca. Lectura e un bun prilej de relaxare, te ajuta sa mai uiti de griji si sa inveti, posibil, multe lucruri din cartile alese spre lectura. Daca nu ai inca o lista de carti favorite care sa stea pe noptiera si pe care sa le descoperi seara de seara vei gasi cu siguranta cateva in recomandarile ce urmeaza.

De multe ori te plangi ca nu ai timp sa citesti, ca esti prea obosit, gasesti scuze sa stai doar cu ochii in telefon. O carte buna e mult mai utila decat un telefon si cateva site-uri pe care le parcurgi, decat un joc pe telefon. Dar de multe ori nu stii exact ce sa citesti ca sa nu pierzi timpul degeaba. Cateva recomandari de carti bune ar fi utile mai ales daca ai epuizat deja tot ce se afla pe noptiera ta.

Apartamentul din Paris de Lucy Foley. Daca esti in cautarea unui thriller bun si vrei sa ai pe noptiera o carte pe care nu o vei lasa din mana odata ce-i vei intoarce prima fila, volumul lui Foley este pentru tine. Firul epic e aparent simplu. Jess ramane fara job si fara bani, asa ca alege sa stea in apartamentul din Paris al fratelui sau vitreg, Ben. Dar cand ajunge intr-acolo Ben a disparut, nimeni nu stie unde e. Cu toate astea nu pare ca ar fi parasit cladirea. Suspectii apar pe neasteptate din cladirea in care se afla apartamentul. Si cladirea insasi are secretele sale.

E un thriller foarte bun, o carte excelenta cu un fir epic ce se dezvaluie usor prin fata cititorului. Potrivit Goodreads aceasta carte este cea mai asteptata carte noua din 2022. Asa ca ar fi pacat sa ratezi ocazia de a o parcurge si a descoperi intr-un final ce s-a intamplat cu Ben.

Ce stiu oasele mele de Stephanie Foo. Stim deja ce inseamna si ce presupune stresul post-traumatic, insa studiu lui Foo dezvaluie mai multe din culisele acestei boli complexe, trauma care e experimentanta in mod repetat pe o perioada lunga de timp.

Foo a supravietuit unui abuz fizic si emotional de neimaginat si stie foarte bine ce inseamna stresul post-traumatic. Parintii sai sunt vinovati de tot ce a trait Stephanie Foo. Cartea este despre tratamentele divere pe care le tot incearca Foo pentru a controla cumva tot ceea ce sime si ce inseamna aceasta boala. E un volum tulburator, care nu e pentru oricine, dar e de un realism care te cucereste si te indeamna sa il parcurgi fila cu fila. E o carte despre viata, despre realitatea care poate fi oricand realitatea ta, despre putere si curaj, dar si despre lupta si despre suferinta.

Primii Kennedy de Neal Thompson. Volumul lui Thompson este despre Patrick si Bridget Kennedy, doi oameni care cauta refugiu intr-o tara care nu ii primeste neaparat cu bratele deschise. Intr-o carte cu un fir epic foarte bine structurat, Thompson prezinta cum o tanara vaduva, Bridget Kennedy a ajuns de la servitoare la femeie de afaceri, trecand peste discriminare si peste saracie intr-un mod pe care putini l-ar intelege astazi. Prin povestea as, Thompson reuseste sa dezvaluie radacinile uneia dintre cele mai mari povesti americane.

Prajitura neagra de Charmaine Wilkerson. Un volum captivant, Prajitura neagra spune povestea unor frati instrainati care ajung sa se intalneasca de abia dupa moartea mamei lor si descopera un secret care depaseste orice ar fi putut sa isi inchipuie despre familia lor. Pe parcursul firului epic vei fi alaturi de personaje in deplasarile lor din Caraibe in Londra si California in cautarea unei regasiri cu trecutul.

Cartea lui Wilkerson e despre secrete, tradari, cursa si clasa, durerea unor asteptari poate prea mari, despre puterea dragostei, despre o traditie de familie. Potrivit aceluiasi Goodreads cartea se afla pe lista celor mai asteptate si mai cautate din 2022.

Familia Chao de Lan Samantha Chang. Cu mult umor, mister si o complexitate peste asteptarile cititorului, cartea lui Chang este despre dinamica familiei si e simplu de citit. La prima vedere pare un volum despre clasica poveste cu parinti si copii, dar pe masura ce parcurgi paginile foarte bine scrise si firul epic cu secvente bine dozate vei descoperi o poveste interesanta despre frati care devin suspecti in cazul mortii tatalui lor. E vorba si despre emigranti chinezi in Wisconsin, patroni ai restaurantului The Fine Chao, si despre multi oameni care au ceva cu venerabilul Chao.

Volumul este un update la Fratii Karamazov, un update modern, e o poveste despre ambitie, supravietuire, despre visul american pana la urma.

Vladimir de Julia May Jonas. E un debut al autoarei „delicios”. Vladimir este un tanar romancier care devine profesor la o universitate. Cunoaste o profesoara de engleza destul de in varsta, in jur de 50 de ani. Profesoara are deja problemele sale cu sotul care are o aventura extraconjugala… sau mai multe. Devine obsedata de Vladimir, incearca sa depaseasca tot scandalul generat de aventura si sa aline suferinta fiicei sale cu inima franta de la vestea primita. Rezultatul este unul intunecat, intortocheat si delicios. O poveste destul de tulburatoare la inceput, dar care te captiveaza si iti demonstreaza potentialul unei autoare care si-a inceput cariera in literatura de buna calitate cu dreptul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *