June 24, 2024

Cluj-Napoca este un oras care atrage ca un magnet tineri si oameni dornici de joburi bune si de o viata linistita intr-un oras aflat in plina dezvoltare. Nu conteaza in ce domeniu vrei sa lucrezi, in Cluj ai o multime de oportunitati.

Si odata ce ti-ai gasit un loc de munca vrei vrea sa locuiesti aici. Asa ca incepi sa iti cauti o locuinta intr-unul dintre cartierele principale ale Clujului. Dar care e cel mai sigur si care iti ofera cele mai multe avantaje daca il alegi?

Cu un pret mediu pe metru patrat util de peste 1.887 de euro in 2021, locuintele din Cluj-Napoca nu sunt pentru oricine. Ai salarii mari acolo, e adevarat, insa mai conteaza si ce ofera locuinta si zona in care te muti ca sa justifici banii dati pe suprafetele utile puse la dispozitie. Ansamblurile rezidentiale sunt preferate si ele, metrul patrat util a ajuns la 1.924 de euro.

Cluj-Napoca are multe cartiere importante, foarte sigure, unde te-ai putea muta oricand. Care ar fi cele recomandate de specialisti insa ca sa ai o viata asa cum ti-ai dorit dintotdeauna?

Cartierul Grigorescu. Este unul dintre cele mai sigure si mai frumoase cartiere ale Clujului unde te poti muta si locui fara probleme. Se afla la periferia vestica, partea de vest a cartierului este continuata cu o zona verde, excelenta pentru plimbari si relaxare, deci ai aer curat cat vrei mereu. Celebra padure Hoia-Baciu e fix langa tine, ai poate cel mai bun aer de respirat din Cluj acolo, ai liniste, nu te deranjeaza nimeni. Avantajul major al acestei zone este ca acolo avem multe case si vile, nu atat de multa populatie, multe terenuri in vestul cartierului. Pe langa siguranta, ai ce face in zona, poti sa investesti la un moment dat, ajungi rapid in centrul orasului si ai acces la tot ce ai putea avea nevoie fara probleme. Cartierul e cautat, asa ca daca vrei sa iti cumperi ceva acolo sau poate sa construiesti e bine sa te grabesti si sa fii mereu cu ochii pe imobiliarele din Cluj.

Cartierul Manastur. Daca iti place viata intr-un cartier mare, cu multi oameni, atunci vei alege cu siguranta Manastur. Are multi locuitori, suprafata lui e foarte mare, ai de unde gasi tot ce vrei, locuinte, zone de relaxare, magazine de tot felul. Pentru ca e amplasat la periferie vei avea ceva de mers pana sa ajungi in centru, dar asta nu e o problema, mai ales daca ai masina la dispozitie. Zona de vest a cartierului e invecinata cu Floresti, o localitate din judetul Cluj-Napoca. Pozitionarea sa la periferie poate fi avantajul major pe care il ofera cartierul Manastur. Ai vegetatie multa, cel putin in zona sud-vest, ai Padurea Faget langa tine, nu e aglomeratie prea mare, chiar daca aici locuiesc multe suflete. Pe langa toate acestea ai parcuri, zone de joaca speciale pentru micuti, verdeata intre blocuri, in preajma lor. Cartierul Manastur ramane alegerea perfecta daca nu vrei sa stai la casa si vrei sa cumperi apartamente intr-o zona buna a Clujului, unde ai acces foarte usor la tot ce ti-ar putea face viata mai usoara cand te muti in Cluj.

Cartierul Andrei Muresanu. Vrei sa traiesti in centru, alegi cartierul Andrei Muresanu. Este un cartier micut, pentru unii are un aspect boem, are case, vile, dar vezi si celebrele blocuri din comunism. Ai si aici liniste, nu ai multi oameni pe langa tine, sunt spatii verzi, zone pentru joaca unde sa mergi cu micutii tai. Faptul ca esti la cativa pasi de centrul Clujului e un avantaj major. Ai acces mult mai usor la muzee sau diverse parcursi, unitati medicale, institutii de invatamant, magazine. Si preturile pentru locuintele de acolo sunt mai mari, dar pentru confortul pe care il ai, daca ai job in centru, merita fiecare banut platit pentru locuinta ta luata in acest cartier.

Cartierul Gheorgheni. Este un cartier al Clujului cunoscut, aflat in zona central-estica. Nu e foarte mare, are mai multi locuitori decat alte cartiere din Cluj. Spre deosebire de alte cartiere unde avem doar blocuri, in Gheorgheni sunt si case si vile, deci e ceva mai aerisit. Deci iti poti cumpara apartamente sau case acolo, e doar decizia ta. Cartierul e destul de aproape de centru, ai multe spatii verzi, magazine, locuri de joaca acolo, chiar daca ai si blocuri care ar putea sa nu iti convina prea mult, in apropierea lor. Daca iti doresti sa stai intr-un cartier cautat din Cluj si nu neaparat in centrul Clujului, unde ai si preturi foarte mari, Gheorgheni e o alegere excelenta.

Cartierul Zorilor. Este un cartier micut si sigur din sudul Clujului. Spre deosebire de alte cartiere, acesta e foarte aproape de Centrul Vechi. Si aici ai blocuri comuniste, case si vile mai noi, deci ai ce cumpara daca vrei sa te muti si sa ai si spatiu mai mult la dispozitie. Spatiile verzi sunt prezente, este liniste, nu ai atat de multi oameni in zona, iar daca ai si micuti ai unde sa ii duci, sunt zone special amenajate pentru ei. E si aproape de centrul Clujului, asa ca daca esti tanar sau student poti sa traiesti excelent acolo si sa te bucuri cat vrei de viata orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *