June 24, 2024

Sa fii introvertit nu e usor in societatea de astazi. Ai si asa problemele tale, apar si problemele din cauza societatii si din cauza interactiunilor care nu prea au loc. Ca sa scapi de toate si sa fii tu cu tine te refugiezi in lectura de multe ori. Dar nu orice carti sunt potrivite pentru introvertiti…

Lectura pentru introvertiti poate fi o modalitate de linistire, o cale de scapare din realitatea care ii copleseste. Te afunzi in universul cartii pe care o citesti, uiti de tot si redevii tu, cel care care are ceva de spus si care gandeste fara sa se gandeasca si la lumea din jur. Ca sa ai cele mai interesante lecturi ti-am pregatit cateva recomandari excelente de carti potrivite pentru introvertiti din care ai cu siguranta ce invata.

Daily Rituals: How Artists Work de Mason Currey. O carte fascinanta despre introvertiti celebri si ce inseamna introvertirea, cum te ajuta sa fii mai bun decat altii intr-un fel. Povestile de viata legate de introvertire ale celor peste 150 de personalitati amintite in volumul lui Currey iti vor dezvalui ce se ascundea in spatele unor mari creatori si ganditori ai lumii. De exemplu, stiai ca Igor Stravinsky putea compune doar daca era sigur ca nu il auzea nimeni, iar cand se bloca era doar el cu el in mintea sa, stand in picioare, ca sa isi clarifice gandurile?

Sau ca Jean-Paul Sartre mesteca niste pastile, Corydrane, aspirina cu amfetamina, doze mari si de zece ori in fiecare zi? Sau poate ca il vei descoperi pe Thomas Wolfe care scria doar stand in picioare in bucatarie, pe frigider, care era pe post de masa. Despre asta e cartea Daily Rituals, intri in lumea fascinanta a oamenilor de geniu, in viata lor si descoperi obiceiurile de zi cu zi care ii ajutau sa treaca peste tot ce inseamna introvertire.

In deriva: Saptezeci si sase de zile pierdut pe mare de Steven Callahan. Bestseller New York Times, cartea lui Steven Callahan este ideala pentru introvertiti. E despre supravietuirea pe mare, despre un om care a reusit sa treaca peste cele mai grele momente timp de saptezeci si sase de zile, singur, in apele necunoscute. Dupa ce barca s-a scufundat, Steven lupta pentru viata sa intr-o barca pneumatica.

Este una dintre cele mai bune 100 de carti de aventura din toate timpurile. Volumul e recomandat pentru introvertiti pentru ca avem un barbat singur doua luni pe mare si asta spune totul, nu? E pana la urma o carte despre curaj, despre lupta cu sine, dar si despre cele mai interesante ganduri si temeri care ies la iveala cand te trezesti intr-o situatie extrema, tu cu tine si nimeni altcineva, cand singuratatea fortata este mai rea decat orice fel de scenariu pe care ti l-ai facut vreodata in mintea ta.

The Happiness Project de Gretchen Rubin. Gretchen Rubin a avut o revelatie intr-un autobuz: „zilele sunt lungi, insa anii sunt scurti. Timpul trece si nu ma concentrez destul pe lucrurile ce conteaza cu adevarat”. Din acel moment si-a dedicat un an din viata unui proiect inedit, un proiect al fericirii. Combinand lectii de viata din viata personala, cercetare stiintifica si lectii din cultura populara despre fericire si cum ajungi la ea cartea lui Rubin fascineaza si atrage atentia asupra celor mai interesante aspecte ale fericirii.

Ca sa fii fericit ai nevoie de provocare si de noutate, banii cumpara fericirea, daca sunt cheltuiti cu rost, daca in jurul tau e ordine si in interior e calm, orice schimbari minore au niste repercusiuni majore. E o carte minunata pentru introvertiti pentru ca te ajuta sa preiei controlul asupra vietii tale si sa iti creezi propria fericire.

Persoana extrem de sensibila: Cum sa prosperi atunci cand lumea te copleseste de Elaine N. Aron. S-ar putea ca anumiti introvertiti sa fie si persoane extrem de sensibile, sa aiba imaginatie bogata si vise care par reale, sa fie prea timizi sau prea tematori. Psihologul Elaine N. Aron, care are si ea astfel de probleme arata fiecarui introvertit care e si extrem de sensibil cum sa isi dea seama daca are o problema reala sau doar isi imagineaza si sa treaca peste situatiile normale din viata de zi cu zi. Bazanduse-se pe interviuri si pe experienta, autoarea demonstreaza cum te poti intelege mai bine si tot ce simti ca sa te poti bucura de o experienta si de o viata perfecte. Uneori avem nevoie si de timp cu noi si viata din jurul nostru si tot ce ne inconjoara pot fi coplesitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *