February 24, 2024

Se intampla uneori sa nu ai chef sa mergi la lucru. Si trebuie sa te gandesti pe loc si sa invoci un motiv serios ca sa il indupleci pe seful. Unele motive pot fi reale si serioase, nu se pune problema de neincredere in tine. Dar de multe ori angajatii devin mult prea inventivi in incercarea de a avea acea zi libera pentru ei si familie, prieteni cu orice pret…

Cand ai de venit cu o scuza buna nu e loc de compromisuri. Iei cateva idei bune, scenarii, le testezi, te gandesti cum reactioneaza seful si la ce reactioneaza mai bine, testezi si apoi discuti cu seful pentru ziua libera mult asteptata. Daca si tu ai fost in situatia asta si vrei sa ai pe viitor si alte idei geniale in asa fel incat seful sa nu aiba ce comenta te poti inspira din cazurile relatate mai jos.

Sunca si otrava. Un angajat a incercat sa isi ia o zi libera de la munca motivand ca se simte rau si ca are nevoie de recuperare dupa ce bunica… folosise pe post de mobil al „otravirii” sunca. Cazul ar fi unul real si angajatul suspecta ca lucrurile nu sunt chiar asa cum par cand a inceput sa se simta rau imediat dupa ce a gustat din sunca pregatita de bunica. Din fericire pentru el si pentru bunica nu fusese vorba de niciun fel de otravire. Poate de o indigestie cel mult. Angajatul a ramas totusi acasa si a incercat sa se recupereze cum a putut… departe de bunica, desigur.

Pisica blocata in masina. O angajata care iubea pisicile si detinea un exemplar a sunat la lucru intr-o buna zi pentru a se plange ca pisicuta ei a ramas blocata in masina, era pe torpedou, in dreptul geamului si risca sa moara din cauza caldurii. Cheile erau pierdute, asa ca biata pisicuta trebuia salvata cumva. Pana la urma usile masinii au fost deschise si pisicuta a fost salvata, asta daca ar fi fost in pericol. Din cate se pare, angajata s-a folosit de biata pisicuta ca sa aiba o zi libera garantata. Cheile au fost mereu in posesia sa…

Prietena nervoasa. Un angajat s-a plans sefului si a cerut o zi libera pentru ca iubita mult prea nervoasa in acea dimineata aruncase o tigaie cu un continut incins fix in fata sa. Adevarat sau nu, seful i-a permis sa ramana acasa si sa se ingrijeasca, sa rezolve problemele cu prietena. De a doua zi tigaia buclucasa nu a mai incaput pe mana prietenei si gatitul a devenit si el mai sanatos.

Sandvisul si fractura. Alt angajat inventiv si-a sunat seful doar ca sa spuna ca nu poate veni la lucru pentru ca si-a fracturat mana in timp ce incerca sa prinda un sandvis care era pe punctul sa cada pe jos. Ce nu face omul pentru un sandvis. Scenariul era rezonabil, asa ca seful nu a mai stat pe ganduri si i-a acordat o zi libera pentru ingrijiri, sub rezerva de a veni la job cu ghips pentru a dovedi ca si-a fracturat mana… Nu puteai sa pierzi un sandvis delicios facut cu atat de multa migala si atat de bun pentru acasa sau pentru la job, nu?

Patul, inamicul numarul 1. Un angajat ghinionist si-a sunat seful ingrijorat si a cerut o zi libera ca sa rezolve o problema mai complicata. A ramas blocat sub pat. Ori facea curatenie, ori cauta vreo jucarie de-a copilului, de-a cainelui sau poate se ascundea. Nu stim care a fost scenariul, dar ziua libera i-a fost acordata si seful l-a crezut. Omul si-a rezolvat problema cu ajutorul unui lemnar si a doua zi a fost la job. Intamplarea e reala si e una dintre cele mai ciudate pe care le-ar fi putut auzi seful de la un angajat model cum era cel care ramasese blocat sub pat.

Infidelitatea. Un angajat si-a anuntat seful ca nu poate veni la job in ziua respectiva pentru ca are probleme… in casnicie. Sotia doar ce aflase ca sotul o insela, asa ca ii aruncase tot ce avea la gunoi, in strada, in jurul casei. Angajatul a petrecut ore bune adunandu-si tot ce mai avea si incercand sa gaseasca un prieten la care sa locuiasca temporar. Adevarat sau nu, ziua i-a folosit angajatului si seful a fost mult prea intelegator in astfel de situatii.

Pieptenele buclucas. O angajata si-a anuntat panica seful ca nu poate veni la job si ca are nevoie de o zi libera pentru ca s-a lovit cu pieptenele in ochi cat isi peria parul. Scenariul a fost unul plauzibil asa ca seful nu a stat pe ganduri si a lasat femeia sa isi rezolve problema medicala. Dar a doua zi a trebuit sa dovedeasca cele relatate pentru a nu pierde din salariu…

Mancarea de pisici. Stim deja ca mancarea de pisici seamana mult cu o conserva obisnuita si daca nu esti atent se mai pot intampla si accidente nedorite. Asa a patit si un angajat care si-a sunat seful speriat si a cerut zi libera pentru ca incurcase conserva de ton cu o conserva de-a pisicii, cu mancare de pisici si se simtea extrem de rau. Seful a fost ingaduitor si l-a lasat sa stea acasa si sa se trateze. Toata mancarea de pisici a fost depozitata separat de mancarea pentru oameni din acea zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *