February 24, 2024

Pentru multi Cluj-Napoca este un oras prea scump, aproape inaccesibil. Pentru altii insa, Clujul este orasul perfect. Daca vrei sa te muti intr-un oras mare, unde sa ai mereu oportunitati de dezvoltare si sa traiesti foarte bine Cluj-Napoca este cu siguranta cea mai buna varianta pentru tine. Si motive sunt foarte multe. Cateva dintre acestea le vei descoperi in randurile ce urmeaza.

Daca locuiesti intr-un oras de provincie si ai visat mereu sa stai intr-un oras in care sa ai ce face si sa te simti mereu acasa, sa ai de toate si sa poti ajunge sa ai jobul dorit, bine platit si cu posibilitati de avansare cat mai rapida, Cluj-Napoca ar trebui sa fie pe lista ta de optiuni. E un oras mare, e curat, e frumos, ai ce face in Cluj. Ce alte motive ai avea sa te muti definitiv in Cluj?

Ai acces la o piata a muncii dinamica. Cluj-Napoca are printre cele mai mici rate ale somajului din tara, gasesti mereu locuri de munca in toate domeniile, ai si firme importante de IT si corporatii care cauta mereu candidati dornici sa lucreze in cele mai moderne institutii si domenii. Spre deosebire de alte orase de provincie, in Cluj ai salarii mari, ai locuri de munca unde poti avansa, ai o piata a muncii foarte dinamica si joburi multe din care poti alege ce iti doresti. Plus ca ai si posibilitatea sa lucrezi pentru mai multe companii mari din lume cu sedii si reprezentante in Cluj-Napoca. Totul este sa iti doresti sa muncesti si sa gasesti domeniul in care te-ai potrivi cel mai bine, in care ai si competentele necesare.

Este orasul perfect in care poti sa iti deschizi o afacere. La Cluj au aparut in ultimii ani o multime de afaceri tip startup, poti sa renunti la jobul obisnuit si sa iti faci propria afaceri. Ai oameni care te sustin, ai foarte multe idei bune pe care le poti pune in practica, gasesti rapid sedii pentru firma, birouri, ai tot ce iti trebuie ca sa finantezi afacerile si ai o comunitate foarte mare de antreprenori care cauta in permanenta sa te ajute si sa te sustina mai ales cand esti la inceput de drum. Clujul este chiar mai bun decat Bucurestiul ca sa incepi un business si asta pentru ca oamenii de acolo sunt mult mai implicati si inteleg cat de importanta e sustinerea unor antreprenori tineri.

Piata imobiliara din Cluj-Napoca este extrem de dezvoltata. Se construieste non-stop in Cluj si in imprejurimi, gasesti usor chirie, case, garsoniere, apartamente de vanzare, ai si teren pe care sa construiesti ce doresti. Desi preturile pot fi destul de piperate investitia va merita, te vei descurca bine in Cluj pentru ca vei castiga foarte mult si vei avea cele mai bune variante de dezvoltare in directia dorita. Poti sa faci profit bun din inchirieri, daca investesti in imobiliare, poti sa construiesti si sa inchiriezi firmelor, poti sa faci tot ce iti doresti in materie de imobiliare pentru ca in Cluj-Napoca imobiliarele sunt intr-o continua expansiune.

Calitatea vietii, poate mai buna ca oriunde in tara. Si daca orasul e atat de dezvoltat, asta inseamna ca vei avea si o calitate a vietii mai buna. Siguranta cetatenilor e pe primul plan,la fel si serviciile medicale si transportul public. Transportul public merge bine, traficul e destul de aglomerat, e adevarat, dar nu e mai rau ca in Bucuresti. Si ai si mai putina poluare, ai mereu zone prin care poti merge si daca te inveti cu orasul si cu rutele cele mai scurte sugerate pe Waze chiar nu vei avea nicio problema. In Cluj spatiile verzi sunt destule, ai imprejurimile Clujului unde te poti plimba in voie in zilele insorite, ai si o multime de parcuri si parculete unde cei mici se pot distra si unde parintii se pot relaxa cat ii supravegheaza pe copii.

Clujul este un oras universitar important. Daca vrei sa iti continui studiile sau sa ai copii la o universitate de top alegi Cluj-Napoca. Ai o multime de programe de studii de licenta, masterat, ai si posibilitate sa faci doctorat, post-doctorat. Profesorii de la Cluj sunt recunoscuti pentru cunostintele lor vaste si daruire, intelegere, pentru profesionalism si integritate, asa ca ai tot ce iti trebuie ca sa studiezi orice iti doresti, in domenii care te intereseaza. Nu mai esti nevoit sa pleci din oras, ai totul la indemana si nu mai platesti nici chirii in alte locuri. Stai acasa si faci ce facultate doresti stiind ca ai de la inceput sansa sa mergi la cele mai bune facultati din tara.

Cluj-Napoca e oras multicultural. Ai multe culturi, nationalitati stranse intr-un singur oras, ai si o multime de activitati culturale, de institutii culturale de vizitat. Cultura e la ea acasa in Cluj, ai o multime de locuri unde te poti relaxa, pensiuni, hoteluri, poti sa iti petreci vacanta in imprejurimi daca nu vrei sa pleci prea departe de casa, la aer curat si in locuri unice. Multiculturalitatea Clujului va insemna enorm pentru tine si pentru dezvoltarea ta, vei fi mereu in contact cu diverse culturi si vei putea sa iei din fiecare cultura acele elemente care te vor ajuta sa intelegi mai bine societatea si lumea din jurul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *