May 21, 2024

Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) marchează un moment istoric, înregistrând 2.500 de transplanturi renale efectuate în cei peste 30 de ani de activitate medicală.

Cu mare bucurie și emoție, sărbătorim astăzi un moment deosebit în istoria Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal. Azi, marcăm realizarea a 2500 de transplanturi renale, o bornă extraordinară ce marchează peste 30 de ani de devotament, inovație și îngrijire profundă”, precizează coordonatorul echipei de transplant ICUTR, conf. dr. Florin Elec pe pagina de socializare a Institutului clujean.

În opinia conf. dr. Florin Elec, fiecare dintre cele 2.500 de intervenții reprezintă o poveste de luptă, de curaj și de speranță: „În aceste decenii de activitate, Institutul nostru a devenit un etalon al excelenței medicale și umane. Fiecare dintre cele 2.500 de intervenții reprezintă o poveste de luptă, de curaj și de speranță. Fiecare transplant înseamnă o nouă șansă la viață, o șansă pe care noi, ca echipă, ne-am asumat-o cu responsabilitate și dăruire”

În acest moment deosebit, coordonatorul echipei de transplant ICUTR mulțumește familiilor donatorilor, pacienților și echipei medicale: „Cu recunoștință profundă, transmitem mulțumiri tuturor familiilor donatorilor care au făcut acest lucru posibil, pacienților care ne-au încredințat viețile lor, familiilor lor și celor dragi care au fost alături de ei în această călătorie dificilă. Mulțumim echipei noastre medicale, cu profesionalismul, dedicarea și pasiunea lor, au făcut posibilă fiecare transplant cu succes. 2500 de vieți salvate sunt rezultatul muncii noastre comune și al colaborării strânse dintre toți cei implicați”.

Totodată, conf. dr. Florin Elec se arată optimist în ceea ce privește viitorul actului medical în transplantul renal. „Astăzi sărbătorim nu doar realizările noastre, ci și speranța și promisiunea unui viitor în care fiecare persoană care are nevoie de un transplant renal să primească îngrijirea de cea mai înaltă calitate, să primească o șansă la o viață mai bună. La mulți ani, Institutului nostru și tuturor celor care au contribuit la această minunată realizare! Privim cu speranță la construirea unui nou centru de transplant în care să continuam această activitate de excelență și să aducem sănătate în viețile celor care au nevoie de ea!”

sursă foto: pagina de socializare a ICUTR

Tia Sîrca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *