June 25, 2024

Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa a finalizat lucrările de amenajare și dotare a noului Ambulatoriu Integrat, cu un cabinet în specialitatea psihiatrie.

 

Finan╚Ťarea investi╚Ťiei ├«n valoare de 155.168 lei a fost asigurat─â din veniturile proprii ale spitalului. Principalele lucr─âri efectuate au fost cele de amenajare a cabinetului de psihiatrie, a s─âlii de tratament, a grupurilor sanitare ╚Öi a holului, precum ╚Öi cele de igienizare a pere╚Ťilor, prin zugr─âvirea acestora. De asemenea, a fost montat covor PVC, t├ómpl─âria a fost ├«nlocuit─â, iar Ambulatoriul Integrat, situat ├«n cl─âdirea pavilionului administrativ, cu acces separat, a fost dotat cu dispozitive medicale, mobilier ╚Öi aparatur─â birotic─â.

Odat─â cu ├«nceperea activit─â╚Ťii ├«n cadrul noii structuri, pacien╚Ťii vor putea s─â beneficieze at├ót gratuit, prin decontare de la Casa Jude╚Ťean─â de Asigur─âri de S─ân─âtate, c├ót ╚Öi contra cost, de servicii psihiatrice complexe, respectiv consulta╚Ťii psihiatrice realizate de medicii spitalului, precum ╚Öi de servicii conexe efectuate de psihologul institu╚Ťiei medicale.

ÔÇ×Vorbim, ├«n acest caz, despre o nou─â structur─â important─â ├«n cadrul Spitalului de Boli Psihice Cronice de la Bor╚Öa. Scopul investi╚Ťie este acela de a facilita accesul pacien╚Ťilor la investiga╚Ťiile ╚Öi tratamentele de care au nevoie, c├ót mai aproape de cas─â, cu costuri reduse ╚Öi economie de timp. ├Än ceea ce ne prive╚Öte, vom continua s─â acord─âm sprijin spitalelor clujene pentru a cre╚Öte calitatea actului medical ╚Öi a diversifica paleta de servicii oferite persoanelor aflate ├«n situa╚Ťii medicale dificileÔÇŁ, a declarat Alin Ti╚Öe, pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Cluj.

Reamintim, ├«n acest context, faptul c─â Spitalul de Boli Psihice Cronice Bor╚Öa este o unitate sanitar─â monospecialitate, care asigur─â servicii medicale psihiatrice cronice de lung─â durat─â, cu un num─âr de 195 de paturi, fiind cea mai mare institu╚Ťie spitaliceasc─â specializat─â ├«n tratarea afec╚Ťiunilor psihice cronice din jude╚Ťul Cluj.

├Än urma procesului de retrocedare a cl─âdirii castelului,┬áSpitalul de Boli Psihice Cronice Bor╚Öa a demarat un amplu proces investi╚Ťional, astfel c─â, ├«ntr-o prim─â etap─â, cu ajutorul Consiliului Jude╚Ťean, a fost construit un pavilion ultramodern, dotat cu farmacie, sal─â de mese, buc─ât─ârie, sp─âl─âtorie, acest obiectiv fiind recep╚Ťionat ├«n anul 2020, valoarea investi╚Ťiei fiind de 8.222.530 lei.

├Än a doua etap─â, s-a ├«nceput proiectarea celui de-al doilea pavilion, cu o capacitate de 120 de paturi, cabinete medicale, s─âli de a╚Öteptare ╚Öi alte facilit─â╚Ťi esen╚Ťiale, conforme cu standardele ├«n domeniu, proiect pentru care sunt realizate deja toate documentele necesare, inclusiv Proiectul Tehnic ╚Öi autoriza╚Ťia de construire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *