June 25, 2024

Așa cum procedează în fiecare an, sucursala Gherla a Uniunii Armenilor din România organizează diferite manifestări cultural-artistice dedicate copiilor. Aceste activități cultural-artistice au loc cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și pe lângă copiii comunității armenești din localitate participă și alți minori, preșcolarii grădinițelor din municipiu.

Sâmbătă, 1 Iunie 2024, sub genericul „Să pictăm împreună” în centrul orașului, pe platoul din fața Catedralei Armeano-Catolice cei mici participă la un concurs de desene organizat de sucursalele UAR din Gherla și Baia Mare cu sprijinul Cercului de pictură ”Hollósy Simon” din Baia Mare. Copiii au parte și de alte surprize plăcute, printre care amintim și lansarea ultimei cărți al scriitorului armean Arsen Arzumanyan. Desigur, din program nu va lipsi muzica de calitate dedicată copiilor, acțiunea din Piața Libertății fiind onorată și de membrii Ansamblului de dansuri armenești ”Hayakaghak” condus de Ursan Esztegár Erika. Talentații dansatori gherleni vor fi prezenți în aceste zile și la Festivalul „Rocada Artelor”, ediția a III-a, ce are loc în incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, unde publicul vizitator are ocazia să asiste la nu mai puțin de 11 evenimente artistice. O mare onoare pentru grupul de dansuri armenești aparținând sucursalei UAR Gherla de a susține program în cadrul acestui prestigios festival clujean, la care sunt invitate și trupe de operă sau teatru.

Tot în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Copilului, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla este deschisă o expoziție de desene cu lucrările elevilor Școlii Gimnaziale nr.1 și a Liceului Teoretic ”Petru Maior”, printre care se află și copii de etnie armeană.

Szekely Csaba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *