June 24, 2024

Adrian Mutu a susținut vineri prima sa conferință de presă după ce a fost instalat pe banca tehnică a CFR-ului. Noul antrenor al feroviarilor a spus că a venit la Cluj pentru a reînvia acel spirit de învingător care a existat la CFR Cluj în anii anteriori, și că nu l-a interesat deloc aspectul financiar atunci când a decis să vină la Cluj.

”Sunt bucuros, bineînțeles, că sunt aici. E o mare responsabilitate, o mare provocare pentru mine. CFR e o echipă mare, poate cea mai importantă și sigur cea mai titrată din ultimii 15-20 de ani, și pentru asta spun că este o mare responsabilitate pentru că la CFR nu există decât o variantă, acea de a câștiga toate meciurile.

Obiectivele mele personale sunt legate de obiectivele clubului, acelea de a ne lupta pentru titlu și Cupa României. Am găsit un lot foarte bun, cu jucători importanți. Cu unii dintre ei am fost colegi la echipa națională, cu alții am jucat ca adversari în alte campionate, cum ar fi cu Tachtsidis în Italia. Îi știu foarte bine și pe băieții din garda veche. Avem condiții foarte bune, am găsit totul așa cum m-aș fi așteptat la un club mare.

În ceea ce privește contractul, în acest moment banii nu sunt importanți pentru mine. Cred că e o investiție pe care o fac în mine însumi pentru că e o provocare mare să fiu la un club de genul acesta și sper să și reușesc să confirm.

Ne așteaptă meciuri grele și sper să pot demonstra tuturor ceea ce sunt în stare și să ne îndeplinim obiectivele, pentru că asta e cel mai important. M ăaștept să văd o reacție din partea echipei după această înfrângere de la Botoșani. Mă aștept să reînviem acel spirit pe care l-au avut în anii anterior, acela de învingători, de câștigători de campionate și de trofee. Timpul nu are răbdare, trebuie să îndeplinim ambele obiective. Ne va fi foarte greu pentru că avem adversare pe măsură în Ligă”, a spus Adrian Mutu, la conferința de presă de vineri.

Cristian Balaj: ”Sperăm ca Mutu să rămână la CFR Cluj cât mai mult timp posibil”

”Așa cum ați aflat, au fost făcute modificări în ce privește banca tehnică a echipei. Avem un nou antrenor, dar înainte de toate vrem să-I mulțumim domnului Andrea Mandorlini pentru clipele petrecute împreună, pentru ceea ce a realizat, pentru echipa care a fost construită împreună cu el. Și, nu în ultimul rând, să-I urăm bun venit  fostului mare jucător, un mare antrenor și sperăm să devibă cu sprijinul nostru și mai mare, domnului Adrian Mutu care a semnat un contrat cu noi și sperăm să rămână la CFR Cluj cât mai mult timp posibil, iar de aici, dacă va fi să plece, să plece la un club important din Premier League sau din campionatul Spaniei, al Iitaliei, pentru că, sunt convins, are calități și avem încredere în el, și sperăm să ne îndeplinim împreună obiectivele.

Cu Adrian Mutu am cochetat cu ideea de a veni antrenor la CFR Cluj cu mult timp în urmă, doar că s-a întâmplat să meargă la Rapid, apoi la Baku. Din păcate, în luna decembrie a avut și un eveniment nefericit în familie. Și, jocul pe care l-am prestat la finalul anului trecut, chiar dacă nu au fost rezultatele pe măsură, ne-au dat speranțe. Din păcate, în urma rezultatului de la Botoșani, jocul ne-a dezamăgit foarte mult, și aici culpa este comună nu doar a antrenorului, e culpa tuturor, și s-a luat decizia de a afce aceste modificări în ce privește staff-ul tehnic.

În acest moment, avem un lot mult mai competitiv comparativ cu anii precedenți, avem dubluri pe posturi, avem jucători de calitate și am ales antrenorul și în funcție de profilul jucătorilor. Atât timp cât campania de transferări este deschisă, există posibilitatea să apară oferte de nerefuzat, pentru că avem jucători de calitate. Știm că sunt cluburi din străinătate interesate de jucătorii noștri. Lista e completă acum și putem vorbi de veniri noi de jucători doar dacă apare vreun transfer înainte de înainte de închiderea perioadei de mercatto”, a spus și președintele clubului din Gruia, Cristian Balaj.

CFR Cluj joacă luni, pe stadionul din Gruia, împotriva celor de la FC Voluntari, cu începere de la ora 20.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *