February 29, 2024

BT Go are o funcţionalitate nouă, în premieră pentru aplicaţiile de banking, respectiv emiterea şi trimiterea automată a e-facturilor către ANAF, potrivit unui comunicat al Băncii Transilvania, remis vineri AGERPRES.

Facilitatea ajută antreprenorii să se alinieze legislaţiei Ro-eFactura, conform căreia, din ianuarie 2024, firmele trebuie să emită facturi electronice, care să ajungă direct în spaţiul privat virtual (SPV) al ANAF.

Pentru integrarea acestei funcţionalităţi, Banca Transilvania a ales să colaboreze cu i-Tom Solutions, dezvoltatorul platformei FGO, cea mai utilizată soluţie de facturare şi gestionarea afacerii din România, cu peste 100.000 de utilizatori în prezent.

„BT Go este mai mult decât o aplicaţie de banking. Este o aplicaţie de business, iar planul nostru este ca BT Go să devină cel mai util instrument digital pentru firme. Pe lângă funcţionalităţile obişnuite – plăţi, schimburi valutare, carduri – azi lansăm facturarea electronică şi automatizarea e-facturilor. Avem în pregătire multe noutăţi pe care le vom anunţa periodic”, a declarat Tiberiu Moisă, director general adjunct, MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

La rând său, Valeriu Filip, fondator FGO, a menţionat că de la 1 ianuarie toate firmele vor fi nevoite să folosească e-Factura, fiind obligatorie nu doar pentru facturile emise către persoane juridice, ci şi pentru recepţionarea e-Facturilor primite de la furnizori.

„FGO a automatizat complet integrarea cu e-Factura. Odată conectat contul SPV în FGO, utilizatorul poate activa trimiterea automată a e-Facturilor în SPV, la intervalul dorit după emitere. Astfel, e-Facturile se vor transmite în SPV fără altă acţiune din partea utilizatorului. Avem o rată de succes de 100% pentru încărcarea e-Facturilor în SPV datorită mecanismului automat pe care l-am creat pentru aceste situaţii. Tot în contul FGO se găsesc şi statusul, recipisa de la ANAF, precum şi e-Facturile primite de la furnizori”, a precizat Valeriu Filip.

Conform sursei citate, funcţionalitatea lansată vineri este gratuită timp de un an de la momentul abonării la GO e-Factura.

BT Go a crescut ca număr de beneficiari şi funcţionalităţi, din iulie 2023, de la momentul lansării. Aplicaţia are acum peste 25.000 de utilizatori, însemnând peste 1.000 de companii noi înrolate în fiecare săptămână.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are 20% cotă de piaţă, aproape 4 milioane de clienţi, peste 10.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *