Reluarea programelor de tip IMM Invest, care au sprijinit zeci de mii de firme, reprezintă una dintre aşteptările mediului de afaceri, alături de reducerea cheltuielilor bugetare, investiţii în infrastructură şi în economia reală şi creşterea absorbţiei fondurilor europene, susţine preşedintele de onoare IMM România, Florin Jianu. La rându-i, prim-vicepreşedintele IMM România, clujeanul Augustin Feneşan, a subliniat „rolul esenţial al dialogului social ca instrument de echilibru şi coeziune între partenerii sociali. În egală măsură, necesitatea de a adapta Codul Muncii la realităţile economice şi sociale actuale, pentru a răspunde eficient noilor provocări ale pieţei muncii”, a declarat Augustin Feneşan. IMM România a organizat, împreună cu IMM Satu Mare, evenimentul din regiunea Nord-Vest, sub egida: „IMM România – Dialog Social şi Dezvoltare Durabilă”. Principalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost importanţa dialogului social şi întărirea implicării reprezentanţilor mediului de afaceri în procesul de elaborare a politicilor socio-economice care influenţează activitatea şi rolul angajaţilor şi angajatorilor.
„Poziţiile publice ale IMM România au fost întotdeauna fundamentate pe analize riguroase şi pe vocea reală a antreprenorilor. Am venit mereu în faţa autorităţilor cu soluţii concrete, cu propuneri constructive de politici publice. În actualul context economic marcat de incertitudine, stabilitatea şi predictibilitatea sunt esenţiale. Ultimul chestionar realizat de IMM România, la care au răspuns 1650 de antreprenori, arată clar aşteptările mediului de afaceri de la noul Guvern: reluarea programelor de tip IMM Invest, care au sprijinit zeci de mii de firme, reducerea cheltuielilor bugetare, investiţii în infrastructura şi în economia reală şi creşterea absorbţiei fondurilor europene”, a declarat Florin Jianu, citat în comunicat.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Patronatelor IMM Nord-Vest, Octavian Petric, a spus că întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă o importantă parte din economia naţională, angajând peste 60% din forţa de muncă din sectorul privat. „În acest context, dialogul social devine un mecanism esenţial nu doar pentru identificarea nevoilor reale ale antreprenorilor, ci şi pentru facilitarea accesului la fonduri europene. Este important ca patronatele să se unească pentru a promova, în mod coerent, soluţii concrete la provocările actuale: reducerea birocraţiei, dezvoltarea formării profesionale şi îmbunătăţirea mecanismelor de atragere de fonduri europene”, a precizat Octavian Petric.
Articolul Augustin Feneșan, prim-vicepreședinte IMM România: Este necesară adaptarea Codului Muncii la realităţile economice apare prima dată în ziarulfaclia.ro.