February 29, 2024

Deputatul clujean al AUR, Alin Coleșa, condamnă energic intenția coaliției de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale pe care o asimilează unei lovituri de stat de catifea. Coleșa spune că miza comasării este de a extinde și lista de europarlaemntare beneficiile cumpărării de voturi de către primari.

”La nivel local există o mulțime de primari captivi sistemului, care fac orice, nu se dau înapoi de la nimic pentru a câștiga alegerile, acest lucru însemnând de foarte multe ori cumpărarea de voturi. Ei fac acest lucru pentru a fi siguri că se perpetuează ca primari în anumite comunități și pentru a-și recupera așa zisa investiție prin corupție.  Suprapunând aceste alegeri și bazându-se pe neînțelegerea omului, pe neștiința lui, practic primarii nu vor cumpăra voturi doar pentru aleșii locali ci și pentru cei europarlamentari. Politicienii puterii se bazează pe corupție, pe intimidare și pe neînțelegerea oaemnilor. Este puțin spus un atac la democrație, este o lovitură de stat de catifea”, a declarat ieri Coleșa într-o conferință de presă.

De aceeași părere este ți coordonatorul local al AUR, Cristian Șipoș, care afirmă că PSD și PNL pun în pericol democrația. ”Ei încalcă politici și practici europene în materie electorală doar pentru a se menține la putere cu orice preț. Filialele AUR sunt pregătite și pentru comasarea alegerilor, dar nu este drept, se încalcă Constituția cu bună știință. Este un demers unilateral, discreționar și antidemocratic”, afirmă Șipoș adaugând: ”Le este frică de români și de AUR”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *