May 23, 2024

Apărută în A.D. 2022, pentru România, cu binecuvântarea și sprijinul financiar al ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, la 334 de ani distanță de la publicarea Bibliei de la București din 1688, respectiv la 227 ani de la publicarea Bibliei de la Blaj din 1795, proiectul intitulat „Biblia în versuri de la Cluj” a scriitorului Ioan Ciorca a ajuns la final.

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, duminică 5 mai 2024, la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Petru și Pavel” din Constanța, va avea loc lansarea colecției „Ecoul Eternității” a scriitorului clujean Ioan Ciorca. Tipărită, la „GrafiPrint si Editura Revers” din Craiova – cu binecuvântarea și sprijinul financiar al ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului –, într-un tiraj de 2800 de volume. Colecție însumează toate cele 66 de cărți ale Scripturii, adaptate în versuri. Lansarea colecției încheie cea de-a treia etapă a proiectului început acum 33 de ani, cu binecuvântarea ÎPS Bartolomeu Anania, viitorul Mitropolit al Clujului. Și pentru că se apropie Paștele, iată esența Evangheliei, surprinsă într-un catren:Sub vălul de uitare al timpului, se stinge/Tot ce pe scena lumii, vremelnic, s-a-ntrupat./Un singur adevăr doar, răzbate şi învinge!/El dă speranţă lumii: „HRISTOS A ÎNVIAT!”

Cronologia materializării proiectului:

În anul 2021, „Biblia în versuri” a apărut în Statele Unite ale Americii, într-o ediție îngrijită de jurnalista Paula Marisa Bojuc.

În anul 2022, a fost publicată pentru România, cu binecuvântarea și sprijinul financiar al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, fiind lansată la data de 30 noiembrie, la Peștera Sfântului Andrei, în prezența a peste 10.000 de pelerini.

La data de 30 mai 2023, a fost certificată drept record omologat de către Asociația Cartea Recordurilor din România.

La data de 14 decembrie 2023, a fost finalizată varianta audio și încărcată pe platforma YouTube, recitată fiind de doamna Ramona Elena Doleanu-Nicoară.

În luna aprilie a anului 2024, a fost tipărită colecția „Ecoul Eternității” urmând a fi lansată la data de 5 mai, 2024, la Catedrala episcopală din Constanța.

I.Ciorca

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *