May 23, 2024

O prelevare de organe a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj, fiind salvate mai multe vieți iar un pacient va avea o viață mai bună prin transplant de cornee.

”Cu puțin timp înainte de Sărbătorile Pascale, familia unei paciente de 54 de ani, aflată în moarte clinică a făcut gestul nobil și creștinesc de a da o nouă speranță la viață unor oameni aflați în grea suferință”, a anunțat unitatea medicală clujeană. Femeia a intrat în moarte clinică în urma unui AVC hemoragic.

Prelevarea de organe s-a efectuat în cadrul a Secției ATI Neurochirurgie și reprezintă cea de-a doua prelevare realizată de la începutul acestui an. Echipa medicală formată din Conf. Dr. Cristina Petrișor, medicul responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, Dr. Adrian Prie, coordonator al transpalntului și Dr. Dumitru Patraș, medic primar ATI, au prelevat în deplină siguranță ficatul, rinichii și corneea de la pacienta nerecuperabilă.

Rinichii prelevați au fost preluați de Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, fiind deja transplantați, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni. Corneea a fost preluată de Institutul pentru Urgențe Oftalmologice din București.

„Profund respect și recunoștință familiei donatorului!”, a transmis Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *