April 21, 2024

Faptele bune nu se întâmplă doar de sărbători. Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda, Biblioteca Municipală ASTRA Câmpia Turzii, Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Turda și Colegiul ”Emil Negruțiu” Turda fac o minibibliotecă și dotează cu jocuri și jucării Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpia Turzii în campania județeană „Ludotecă pentru sănătate”.

Anul trecut, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a înființat la Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Turda o minibibliotecă cu peste 600 de cărți și casete video, din donații, o reușită a comunității turdene în urma campaniei umanitare inițiată de instituția de cultură. „Reușita de atunci ne îndeamnă să mergem mai departe și, acum, alături de Biblioteca Municipală ASTRA Câmpia Turzii, Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Turda și Colegiul ”Emil Negruțiu” Turda dorim să realizăm o minibibliotecă și să dotăm cu jocuri și jucării noi Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpia Turzii la începutul lunii Martie, pentru a oferi sprijin micilor pacienți în perioada internării. La această secție sunt internați săptămânal copii de vârste mici. Pentru pacienți, cărțile, casetele video, jucăriile și jocurile sunt binevenite, pentru că le oferă posibilitatea de a-și ocupa timpul cu o activitate plăcută, iar terapia prin lectură este foarte apreciată în întreaga lume.”, spune Daniela Deac, directorul Bibliotecii Municipale ” Teodor Murășanu” Turda.

În acest sens, directorul aceleiași instituții face un apel la comunitate pentru a veni în sprijinul campaniei: „Ajutați de comunitate, dorim să ducem lumea minunată a cărților, casete video, dar și jocuri și jucării noi într-un spațiu în care grija pentru sănătatea corpului trebuie dublată de preocuparea pentru sănătatea minții pentru a le oferi pacienților și aparținătorilor o activitate în perioada internării. Acestea pot fi pentru micuții internați la Câmpia Turzii un pansament pentru suflet, iar în lungile ore și zile petrecute în spital, timpul poate fi un aliat și nu un dușman. Haideți alături de noi ca să facem viața mai ușoară pe parcursul spitalizării, copiilor internați! Haideți să demonstrăm încă o dată că minunile și faptele bune nu se întâmplă doar de sărbători și empatia este o normalitate! Timpul faptelor bune nu expiră niciodată. Vă așteptăm în Campania județeană ”„Ludotecă pentru sănătate”” la Câmpia Turzii! Știm că împreună, o să putem!”

Donațiile pentru micii pacienți se pot face până în 29 februarie 2024, iar donatorii sunt rugați să țină cont că majoritatea copiilor internați au vârste mici, fiind copii de grădiniță și ciclul primar. Donațiile din Turda se pot face la Filiala Oprișani a Bibliotecii Municipale ”T Murășanu” Turda, situată în fostul internat al Liceului ”Liviu Rebreanu” Turda, la parter (intrarea se face de pe Strada Macilor nr 1), de Luni până Vineri între orele 9:00 – 13:00 (telefon de contact 0745.64.66.64). Donațiile din Câmpia Turzii se pot duce la Sala Sporturilor (intrarea se face dinspre Poliția Locală), de Luni până Vineri între orele 10:00 – 14:00 (telefon de contact 0745524675).

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *