May 21, 2024

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat joi în Congresul SUA că peste 25.000 de femei şi copii au fost ucişi în operaţiunea

militară lansată de Israel în Fâşia Gaza, de la începutul războiului pe 7 octombrie, adăugând că Israelul poate şi ar trebui să facă mai mult pentru a proteja civilii, relatează Reuters şi AFP.

În timpul unei audieri în Congres, Austin a fost întrebat care este bilanţul femeilor şi copiilor palestinieni ucişi de la începutul războiului din Fâşia Gaza, iar şeful Pentagonului a răspuns: „Sunt peste 25.000”.

Austin a adăugat că aproximativ 21.000 de muniţii ghidate de înaltă precizie au fost furnizate Israelului de când a început războiul în enclava palestiniană.

Separat, şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, a cerut joi o „încetare imediată a focului” în Fâşia Gaza pentru a permite livrarea de ajutor umanitar, precum şi eliberarea ostaticilor israelieni reţinuţi din 7 octombrie în enclava palestiniană.

„Decesele tragice din Gaza arată nevoia unei încetări imediate a focului pentru a permite furnizarea de mai mult ajutor umanitar, eliberarea ostaticilor şi protecţia civililor”, a scris Antonio Tajani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *