June 24, 2024

Până în data de 22 ianuarie, inclusiv, pomii de Crăciun vor fi ridicați gratuit de către firma de salubrizare Supercom la punctele gospodărești din municipiu, a anunțat primarul Emil Boc.

„Ce facem cu pomii de Crăciun? Până în data de 22 ianuarie, inclusiv, pomii de Crăciun pot fi ridicați gratuit de către firmele de salubritate de la punctele gospodărești. Ceea ce dumneavoastră trebuie să faceți este să duceți pomii de Crăciun la punctele gospodărești, iar de acolo, firmele de salubritate îi ridică, îi prelucrează și se transformă apoi în compost vegetal, amestecat cu alte produse specifice.

Până acum au fost ridicați 3.470 de brazi de Crăciun. Ne așteptăm, la fel ca anul trecut, să fie în jur de 15.000 de brazi care se ridică gratuit, de la punctele gospodărești, până la data de 22 ianunarie, inclusiv”, a transmis Emil Boc, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai precizat că, după data de 22 ianuarie, clujenii pot duce brazii la cele două centre de colectare selectivă din cartierele Mănăștur și Mărăști, pe cont propriu. Acolo brazii vor fi preluați gratuit.

„După data de 22 ianuarie, puteți să duceți pomii de Crăciun la cele două centre de colectare selectivă pe care le avem în Mănăștur și în Mărăști. Acolo se preiau gratuit, dar dumneavoastră trebuie să îi duceți acolo pe cont propriu. Dacă doriți ca firma de salubritate să vină să ridice de acasă pomul dumneavoastră de Crăciun, puteți face acest lucru contracost, printr-un telefon și o programare la firma de specialitate, astfel încât să vină și să ridice de acasă pomul de Crăciun.

Avem nevoie să avem un Cluj curat, de asemenea să prelucrăm și să readucem în natură, prin compost vegetal, brazii de Crăciun, să asigurăm pașii spre economie circulară și să păstrăm Clujul curat”, a mai precizat edilul Emil Boc.

SUPERCOM informează că până în 20 ianuarie a.c va colecta brazii de Crăciun de raza localității Florești.

Operatorul de salubritate va ridica brazii depozitați lângă punctele gospodărești și solicită cetățenilor să nu depună brazii în interiorul containerelor.

Brazii de Crăciun vor fi ridicați zilnic pentru următoarele două săptămâni, cu colectări suplimentare în zilele de sâmbătă și duminică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *